Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Προσλήψεις – ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 νέων θέσεων εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 1.000 άνεργοι ηλικίας 30-66 ετών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση και στη συνέχεια η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.

Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 17.200.000 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση, πατώντας ΕΔΩ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement