Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πάγωσε» πλειστηριασμός σε «φιλέτο» στο κέντρο της Πάτρας

 «Πρόκειται για απόφαση – σταθμό» δηλώνει στην «Γ» η Πατρινή δικηγόρος Ντάνα Αντωνοπούλου

Published

on

Το Μονομελές Πρωτοδικείο δικαίωσε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν είχε λάβει γνώση για την αναγκαστική εκτέλεση ακινήτου 200 τ.μ. από την Τράπεζα, η οποία το κατακύρωσε

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Απόφαση – σταθμό εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας ακυρώνοντας αναγκαστική κατάσχεση και κατακύρωση κεντρικού καταστήματος στην αχαϊκή πρωτεύουσα, το οποίο είχε παρανόμως εκπλειστηριάσει και καρπωθεί γνωστή τράπεζα.

Πρόκειται για ακίνητο συνολικού εμβαδού 200 τ.μ. η αξία του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 600.000 ευρώ, ενώ η τράπεζα το κατακύρωσε με το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ!

Η όλη διαδικασία της αναγκαστικής εκτελέσεως έλαβε χωρίς να λάβει γνώση ο ιδιοκτήτης, διότι η Τράπεζα, παρά το γεγονός ότι γνώριζε την πραγματική κατοικία του ιδιοκτήτη θυροκολλούσε τα δικόγραφα και τις γνωστοποιήσεις σε άλλη κατοικία.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου μη έχοντας ενημερωθεί έχασε το «φιλέτο» μέσα από την χέρια του, χωρίς να έχει την σχετική ενημέρωση με αποτέλεσμα η Τράπεζα να το κατακυρώσει σε πολύ χαμηλό κόστος.

Όταν ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε σχετικά προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και έκανε όλες τις νομικές ενέργειες για να θωρακίσει το ακίνητό του.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Πατρινή δικηγόρος Ντάνα Αντωνοπούλου, η οποία ανέφερε στην «Γ»: «Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση από το θετικό αποτέλεσμα της εν λόγω απόφασης, το οποίο δικαιώνει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης είχε χάσει την ιδιοκτησία του χωρίς να έχει λάβει γνώση της διαδικασίας. Χρειάστηκε να προσφύγει στην δικαιοσύνη και να δικαιωθεί μετά από χρονοβόρα διαδικασία. Ευτυχώς, στην Πάτρα υπηρετούν δικαστές που γνωρίζουν άριστα και εφαρμόζουν τους νόμους, προστατεύοντας τους αδικημένους πολίτες».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement