Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Στο Προεδρικό ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Δεν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν παρέλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έφτασε στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

«Παρέδωσα την εντολή και υπογράμμισα πως η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική δύναμη ώστε να θέσουμε στο παρελθόν τη διχόνοια και την τοξικότητα. Μία ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που να διασφαλίσει ένα κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να διασφαλίσει πως θα υπάρξει ένα πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης με πολλές καλές θέσεις εργασίας, μία δίκαιη ανάπτυξη όπου τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Μία ισχυρή παράταξη που θα είναι φρουρός των ανθρωπίνων θεμάτων και του κράτους δικαίου» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα, σήμερα, ενώπιον της κυρίας Σακελλαροπούλου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Με το βλέμμα στις δεύτερες κάλπες
Από τη στιγμή που και ο Νίκος Ανδρουλάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Στόχος των πολιτικών δυνάμεων είναι η επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή. Η νέα Βουλή θα έχει μικρή διάρκεια, καθώς την Δευτέρα θα προχωρήσει η διάλυση του σώματος ώστε στις 25 Ιουνίου να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

in,gr

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement