Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πιερρακάκης: Σηκωμένα μανίκια, συγκεκριμένες λύσεις σε πράγματα και δουλειά, δουλειά, δουλειά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ αναφορικά με το dentist pass αλλά και το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Είναι πολύ σημαντικό κάθε παιδί να μπορεί να επισκεφθεί έναν οδοντίατρο για κάποιες βασικές διαδικασίες σε σχέση με την υγιεινή των δοντιών του. Έχουμε μια λογική να επενδύσουμε στην προληπτική ιατρική», ανέφερε για το dentist pass ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, με την πρωτιά με μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ένα αποτέλεσμα της τάξης του 41% δημιουργεί ένα τέτοιου τύπου σοκ που να συνεπάγεται αυτήν την κινδυνολογία. Η κοινωνία στηρίχτηκε σε κάθε κρίση που υπήρξε τα τελευταία χρόνια και όλη αυτή η δουλειά έγινε για να βοηθήσουμε τον κόσμο στην καθημερινότητά του». Τόνισε μάλιστα ότι «τίποτε δεν έδειχνε αλαζονεία και οποτεδήποτε υπήρξε σφάλμα αυτό αναγνωρίστηκε, ειπώθηκε η λέξη “συγγνώμη” και προσπαθήσαμε όλα αυτά να τα μεταβολίσουμε σε μαθήματα. Και αυτό ο κόσμος το αναγνώρισε επί του πρακτέου στην κάλπη. Εμείς θέλουμε μια εντολή για να συνεχίσουμε να κινούμαστε μπροστά. Δεν σταματάμε να δουλεύουμε ούτε μια μέρα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα εκκρεμοτήτων και η εντολή που έχουμε από τον κόσμο είναι σηκωμένα μανίκια».

Σχετικά με τις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου δήλωσε ότι «αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα και θέλουμε μια πολύ ισχυρή εντολή για αυτοδυναμία. Θα έχουμε μια προεκλογική περίοδο στην οποία θα προσπαθήσουμε να πούμε ακριβώς τι θα κάνουμε, θα τρέξουμε σε όλη την Ελλάδα για να μπορέσουμε να περιγράψουμε ακριβώς το τι είναι αυτό, το οποίο θέλουμε να κάνουμε και θα ζητήσουμε εκ νέου ψήφο».

Όπως επεσήμανε μάλιστα θα ακολουθηθεί η ίδια στρατηγική, ενώ σχολιάζοντας την στρατηγική της αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι έγιναν πολλά λάθη τα οποία είχαν να κάνουν με μη συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εμείς είπαμε συγκεκριμένα πράγματα με αριθμούς ανατριχιαστικά συγκεκριμένους. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα».

Μάλιστα σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε εξεταστικές για τους δημοσκόπους, οι οποίοι και σε πολλές περιπτώσεις είχαν αυτοπεριοριστεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση έπεσε στην παγίδα στην οποία η ίδια έστησε, πιστεύοντας τα νούμερα τα οποία ήταν λανθασμένα».

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι «είναι καλό πράγμα η συναίνεση και ειδικά όταν αντανακλά την πραγματικότητα», χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως είπε «σε νομοσχέδια είχαμε διεκδικήσαμε τη συναίνεση πολλών κομμάτων, όπως το νομοσχέδιο σχετικά με την κεντρική ψηφιακή πολιτική της χώρας. Αυτή είναι η κουλτούρα του επικεφαλής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στην συνταγματική αναθεώρηση και σε πολιτικές».

Κατέληξε ότι «η πολιτική είναι συνθήκη προοπτικής πολύ περισσότερο από ό,τι είναι συνθήκη καταγωγής. Σηκωμένα μανίκια, συγκεκριμένες λύσεις σε πράγματα και δουλειά, δουλειά, δουλειά».


Ροή ειδήσεων

Advertisement