Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Μαντλίν ΜακΚάν: Θρίλερ με τις έρευνες – «Πιστεύω ότι θα βρουν τη σορό της», λέει αστυνομικός

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα με αμείωτη ένταση οι έρευνες στο φράγμα Αράδε στην Πορτογαλία. Όσοι μετέχουν στις έρευνες ελπίζουν ότι θα βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της εξαφάνισης της Μάντλιν ΜακΚάν.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έφτασαν στις όχθες της τεχνητής λίμνης που έχει σχηματιστεί στην περιοχή του φράγματος, σε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων από το θέρετρο της Πράια ντα Λουζ, από όπου χάθηκαν τα ίχνη της τότε τετράχρονης Βρετανίδας τον Μάιο του 2007. Αστυνομικοί μετέφεραν το απόγευμα της Τρίτης σάκους με άγνωστο περιεχόμενο σε οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν κάποια βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι νέες έρευνες εστιάζουν στον πιθανό εντοπισμό ροζ υφάσματος, από τις ροζ πιτζάμες που φορούσε το βράδυ της εξαφάνισης το άτυχο κοριτσάκι.

Την άρπαξε, τη σκότωσε και την πέταξε στο φράγμα
Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση πιστεύουν ότι ο κύριος ύποπτος ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρίκνερ, άρπαξε τη Μαντλίν, τη σκότωσε και πέταξε το πτώμα της στο φράγμα.

Οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να συνδεθεί με τη Μαντλίν και βρεθεί στο σημείο θα μπορούσε να αποτελέσει σύνδεσμο με φωτογραφικά στοιχεία που τοποθετούσαν τον Μπρίκνερ, κοντά στο φράγμα το 2007.

Οι εργασίες κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας επικεντρώθηκαν στον καθαρισμό της βλάστησης στην περιοχή κάτι που θα διευκολύνει τις έρευνες.

Police probing Madeleine McCann disappearance begin reservoir search

Ψάχνουν για ανθρώπινα λείψανα

Οι δύτες δίνουν πραγματική μάχη μέσα στα θολά νερά της λίμνης ψάχνοντας για ανθρώπινα λείψανα. Η ξηρασία έχει μειώσει τη στάθμη του νερού κάτι που ευνοεί τις έρευνες.

Πηγές που γνωρίζουν στοιχεία για τις νέες έρευνες υποστηρίζουν ότι οδηγήθηκαν στο φράγμα μετά από νέες πληροφορίες που θεωρήθηκαν αξιόπιστες,

Ο κύριος ύποπτος, είναι γνωστό ότι στάθμευε τακτικά τοτροχόσπιτό του σε χώρο στάθμευσης κοντά στην άκρη του φράγματος – σε απόσταση 45 λεπτών με το αυτοκίνητο από το θέρετρο όπου χάθηκαν τα ίχνη της μικρής.

Μια πορτογαλική πηγή δήλωσε στη Sun: «Η έρευνα λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη και ελέγχεται πλήρως από τους Γερμανούς. Είναι τόσο ευαίσθητοι σε αυτές τις πληροφορίες που δεν αποκάλυψαν την ακριβή τοποθεσία της έρευνας μέχρι την έναρξη των εργασιών».

Κοντά στην ανακάλυψη της σορού;
Ο Βρετανός αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζιμ Γκαμπλ δήλωσε στη Mirror: «Πιστεύω ξεκάθαρα ότι κάτι ξέρουν. Πιστεύω ότι θα τη βρούμε. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αρχές στις ανακοινώσεις τους υπονοεί ότι είναι σίγουροι πως η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή. Ωστόσο, δείχνουν σίγουροι για τις έρευνες που διεξάγουν και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό της σορού της».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο δολοφόνος της μικρής Μαντλίν είτε είναι ο Μπρίνκερ είτε κάποιος άλλος δεν θα μπορούσε να ξεφορτωθεί την σορό της πλήρως, υπογραμμίζοντας στο Sky News: «Έστω και ένα μικρό κομμάτι οστού να βρούμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που θα μπορούμε σίγουρα να κάνουμε εξέταση DNA».


Ροή ειδήσεων

Advertisement