Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ζάκυνθος: «Εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας» είπαν οι Δανοί που άφησαν το ενός έτους παιδί στο αυτοκίνητο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στη Ζάκυνθο την Τετάρτη, όταν ένα μωρό μόλις ενός έτους εντοπίστηκε κλειδωμένο σε αυτοκίνητο, καθώς οι γονείς του από την Δανία το είχαν αφήσει για να πάνε για ψώνια, περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Όπως λένε, το παιδί ήταν «ιδρωμένο και λίγο ταλαιπωρημένο, δεν πρόλαβε να λιποθυμήσει».

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες για την απάντηση που έδωσαν οι Δανοί στον εισαγγελέα στον οποίο οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας» φέρεται να είπε η μητέρα του παιδιού ενώπιον του εισαγγελέα.

zakinhtos-aftokinito
To αυτοκίνητο μέσα στο οποίο είχαν αφήσει το παιδί οι γονείς του

«Το πρωί ήρθε ένας Άγγλος και μας ειδοποίησε ότι μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ένα μωρό. Βγήκαμε έξω το είδαμε και ήταν μέσα στο κλειδωμένο αυτοκίνητο. Καθόταν στο καθισματάκι του και ήταν ιδρωμένο. Αμέσως πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία, με ρώτησαν σε ποιον ανήκει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με κατεύθυναν τι να κάνω. Ειδοποιήσαμε τον ιδιοκτήτη και ήρθε ο άνθρωπος αμέσως, μέσα σε 5-6 λεπτά. Έφερε κλειδιά, το ανοίξαμε, δώσαμε νερό στο παιδάκι, του βρέξαμε το πρόσωπο. Ήταν ιδρωμένο και λίγο ταλαιπωρημένο και μετά ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο. Είχε τις αισθήσεις του δεν πρόλαβε να λιποθυμήσει. Ένας τουρίστας μας ενημέρωσε αρχικά και μετά μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Όποιος περνούσε, καθόταν και προσπαθούσε να βοηθήσει με τον τρόπο του» είπε στο imerazante.gr ο Γεράσιμος Γιατράς

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Τσοχαντάρη «μια κυρία από τη Δανία είχε αφήσει το μωράκι μέσα στο αυτοκίνητο για κανένα μισάωρο περίπου με κλειδωμένες τις πόρτες και παράθυρα κλειστά. Περαστικοί μας ρώτησαν αν γνωρίζουμε σε ποιο ανήκει το αυτοκίνητο και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πήραμε τηλέφωνο την εταιρία του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου για να έρθει και να φέρει τα δεύτερα κλειδιά γιατί ήμασταν έτοιμοι να σπάσουμε το τζάμι. Πήραμε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ήρθε άνθρωπος από την εταιρία ενοικιαζόμενων, άνοιξαν το αυτοκίνητο, ανοίξαμε το aircondition, ήρθε και η αστυνομία. Μετά από μισή ώρα, εμφανίστηκε η μητέρα. Πήγε με το μωρό στο νοσοκομείο για να σιγουρευτούν ότι είναι καλά και από εκεί και πέρα, η αστυνομία πήρε το σύντροφο για να δώσει κατάθεση. Το παιδί φάνηκε καλά, αλλά ήταν λίγο ανήσυχο. Ίδρωνε μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν λίγο τρομαγμένο, γιατί ήταν και κόσμος γύρω γύρω και προσπαθούσε να βρει άκρη. Εντάξει, τέλος καλό, όλα καλά!».

Μετά τον απεγκλωβισμό του παιδιού, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ το πήρε στην αγκαλιά του μέχρι το παιδί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ζακύνθου για προληπτικούς λόγους.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς πριν από λίγες ημέρες σε ένα ανάλογο περιστατικό στην Αρτα, το 5,5 μηνών βρέφος έχασε τη ζωή του όταν ο πατέρας του το ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος σύντροφός αφού συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement