Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Lifestyle

ΛΕΞ: Ανακοίνωσε καλοκαιρινή περιοδεία και… οι φαν του «έριξαν» τη σελίδα με τα εισιτήρια-Πότε έρχεται Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά τις ανεπανάληπτες συναυλίες σε Νέα Σμύρνη, Καυτατζόγλειο και Λονδίνο, o ΛΕΞ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους χιλιάδες φαν του τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας.

Μάλιστα, ήδη τα εισιτήρια έχουν αρχίσει να κάνουν… φτερά.

Οι σταθμοί της περιοδείας του

Ο ΛΕΞ θα βρεθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους, οι οποίοι όπως γίνεται κατανοητό δεν είναι ικανοί να χωρέσουν τους χιλιάδες θαμαστές του.

Ο Θεσσαλονικιός ραπερ θα βρεθεί στην Πάτρα, την Ξάνθη, το Ηράκλειο και τη Λάρισα.

Ωστόσο, όλοι αναμένουν να ανακοινωθούν και επόμενοι προορισμοί, με αποτέλεσμα τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση να έχουν γεμίσει με πόλεις από την Ελλάδα.

 

 

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αναμενόμενα μεγάλη, με αποτέλεσμα να πέσει η σελίδα των εισιτηρίων για λίγα λεπτά την πρώτη μέρα. 

Ποιος είναι ο ΛΕΞ

Μπορεί ο ΛΕΞ να βρίσκεται στη ραπ σκηνή εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο όλοι άρχισαν να μιλούν για αυτόν το βράδυ της 3ης Ιουλίου 2022, όταν έδωσε μία συναυλία στη Νέα Σμύρνη. Η συναυλία αυτή έγινε αφορμή να μιλούν όλοι για τον «άγνωστο» στο ευρύ κοινό ράπερ.

Λίγο καιρό αργότερα, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο 38χρονος «γκρέμισε» το Καυτανζόγλειο, στη Θεσσαλονίκη και έγραψε ιστορία.

Χωρίς καμία διαφήμιση και promotion στα ΜΜΕ, συγκέντρωσε 27.000 άτομα -κάποιοι μιλούσαν ακόμα και για 30.000- και διοργάνωσε μία συναυλία που ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι ουρές έξω από το στάδιο ήταν τεράστιες από νωρίς, με τον κόσμο να ανυπομονεί να τον δει από κοντά. Όταν ανέβηκε στη σκηνή χιλιάδες πυρσοί άναψαν και το στάδιο σείστηκε στο σύνθημα «ΛΕΞ όρμα τους».

Ο ΛΕΞ -το πραγματικό του όνομα είναι Αλέξης Λαναράς- γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου.

Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιτάς στους 2G (Good Guys), οι οποίοι το 1999 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια.

Με τα Βόρεια Αστέρια κυκλοφόρησαν 4 δίσκους αλλά αποφάσισαν να διαλυθούν και ακολουθήσουν σόλο καριέρα.

Ενδιάμεσα, ο ΛΕΞ είχε δημιουργήσει τα Ανάποδα Καπέλα μαζί με τον Μικρό Κλέφτη, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007.

Τρία χρόνια μετά, το 2010, ξεκίνησε η σόλο καριέρα του. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο «Ταπεινοί και Πεινασμένοι» και έκτοτε η μουσική και οι στίχοι του αφορούν στην οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά, τις κοινωνικές ανισότητες και τις μικροπαραβατικότητες.

Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «2XXX» και το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποίησε μια συναυλία στο θέατρο Πέτρας της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 θεατές.

Τον Ιανουάριο του 2020 ο ΛΕΞ παραχώρησε δύο τραγούδια του για την παράσταση «Παραμύθι για δύο» του Φίλιπ Ρίντλεϊ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη και φέτος κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ «ΜΕΤΡΟ».

«Αυτό που κάνω δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλή τέχνη»

Ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου «Λεξ, Ένα αστέρι από τσιμέντο» γράφει ότι είναι απλώς ένας ράπερ και πως δεν υπήρξε ποτέ «ποιητής της νέας γενιάς», όπως πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει.

«Ποτέ δεν υπήρξα ποιητής και ποτέ δεν ένιωσα ότι υπήρξα, για να είμαι ειλικρινής δεν θεωρώ ότι έχω παιδευτεί αρκετά σε πνευματικό επίπεδο ώστε να παράγω ποίηση, τουλάχιστον όπως την έχω στο μυαλό μου. Αυτό που κάνω δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλή τέχνη και το πιο πιθανό είναι ότι δεν φιλοδοξεί κιόλας να είναι. Είμαι ένας ράπερ στην Ελλάδα. Αυτό…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

in.gr

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement