Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ-Στα νέα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της «Αναπτυξιακής Τράπεζας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της επέκτασης των διαθέσιμων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Παγκρήτια Τράπεζα υπέγραψε συμφωνία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τη συμμετοχή της στα τρία νέα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα του Ταμείου Χαρτοφυλακίου «Business Growth Fund».

Με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την παροχή χρηματοδοτικών εργαλείων με μειωμένο κόστος δανεισμού, τα τρία διαθέσιμα προγράμματα αφορούν:
α) «Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια (Green Co-Financing Loans)». Στόχος είναι η διευκόλυνση των ΜμΕ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, της ηλεκτροκίνησης και της παραγωγής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μέσω του Προγράμματος, θα χορηγούνται προς τις επιλέξιμες ΜμΕ συγχρηματοδοτούμενα δάνεια επενδυτικού σκοπού ύψους από 80.000 ευρώ έως 8.000.000 ευρώ, με άτοκη χρηματοδότηση στο 40% του δανείου και διετή μερική επιδότηση του επιτοκίου (έως 3,00%) στο υπόλοιπο 60%. Η διάρκεια των δανείων κυμαίνεται από 2 έως 10 έτη συμπεριλαμβανομένης διετούς περιόδου χάριτος.
β) «Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης (Digitalization Co-Financing Loans)». Στόχος είναι η χορήγηση συγχρηματοδοτούμενων δανείων επενδυτικού σκοπού σε ΜμΕ με ευνοϊκούς όρους για την ψηφιοποίηση και ψηφιακή αναβάθμιση των δραστηριοτήτων τους και απώτερο στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και του μεγέθους τους, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μέσω του Προγράμματος θα παρέχονται προς τις ΜμΕ επενδυτικά δάνεια χαμηλού κόστους, με άτοκη χρηματοδότηση στο 40% του δανείου λόγω της συμμετοχής της ΕΑΤ και διετή μερική επιδότηση (έως 3%) του επιτοκίου στο υπόλοιπο 60%. Το ύψος των δανείων θα κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ, με διάρκεια 2 έως 10 έτη συμπεριλαμβανομένης διετούς περιόδου χάριτος.
γ) «Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων (Liquidity Co-Financing Loans)». Στόχος είναι η διευκόλυνση της ομαλής λειτουργίας του συναλλακτικού κύκλου των επιχειρήσεων μέσω χορήγησης συγχρηματοδοτούμενων δανείων κεφαλαίου κίνησης. Το πρόγραμμα θα παρέχει συγχρηματοδοτούμενα δάνεια κεφαλαίου κίνησης προς ΜμΕ ύψους από 10.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ, με άτοκη χρηματοδότηση στο 40% του δανείου λόγω συμμετοχής της ΕΑΤ και διετή μερική επιδότηση (έως 3%) του επιτοκίου στο υπόλοιπο 60%. Η διάρκεια των δανείων κυμαίνεται από 2 έως 5 έτη συμπεριλαμβανομένης ετήσιας περιόδου χάριτος.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Αντώνης Βαρθολομαίος δήλωσε: «Διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας με Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, συμμετέχοντας σε τρία σύγχρονα και ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Είναι μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της αφοσίωσής μας στην παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την επίτευξη των επενδυτικών τους σχεδίων.»


Ροή ειδήσεων

Advertisement