Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο φιλέτο με αγκινάρες και σάλτσα από κεφαλοτύρι   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

Για γρήγορο ζωμό κοτόπουλου

1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4

2 φύλλα δάφνης

3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες, ακαθάριστες

2 κλωνάρια μαϊντανός

Για το φαγητό

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες

60 ml ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες, ακαθάριστες

το ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό

τα φυλλαράκια από 1/4 ματσάκι φρέσκιας μαντζουράνας ή 2 κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα ή ρίγανη, τριμμένη

το 1/4 από ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

500 ml σπιτικός ζωμός κότας (από αυτόν που φτιάξαμε)

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

300 γρ. κεφαλοτύρι της αρεσκείας σας, τριμμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε 900 ml νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Θα χρειαστεί να ξαφρίσετε. Σουρώνετε το ζωμό και μετράτε 500 ml. Το κοτόπουλο δεν το πετάτε – το κάνετε σάντουιτς ή το βάζετε σε ομελέτα την επομένη. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζετε 40 ml από το λάδι και τα φιλέτα κοτόπουλου. Μετριάζετε τη φωτιά και ψήνετε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 4 λεπτά. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το βάζετε σε ένα σκεύος με καπάκι. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις αγκινάρες με τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου για 6 λεπτά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι. Τις ξαναβάζετε στο τηγάνι (χωρίς τα σκόρδα), προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου, τη μαντζουράνα, το σχοινόπρασο, το ξύσμα λεμονιού, 3 κουταλιές νερό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά. Σε μικρή κατσαρόλα βράζετε σε δυνατή φωτιά το ζωμό για 8 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτετε το γιαούρτι και το τυρί, ανακατεύετε, αφήνετε για 2 λεπτά και αποσύρετε. Δοκιμάζετε και, αν θέλετε, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως το κοτόπουλο με τις αγκινάρες περιχύνοντάς το με τη σάλτσα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement