Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο λαϊκός βάρδος Βασίλης Τερλέγκας μίλησε στη «Γ» πριν εμφανιστεί μπροστά στο κοινό της πόλης και στο μαγαζί Papakia Live Stage

«Η Πάτρα, είναι ο τόπος μου και είμαι ευτυχής!»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Συνέντευξη στον ΤΑΣΟ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Βασίλης Τερλέγκας, ένα όνομα ιστορία στις λαϊκές πίστες και στα νυχτερινά μαγαζιά, με τους θαμώνες άνδρες-γυναίκες να ακούν τα τραγούδια του και να… «σχίζουν» τα ρούχα τους, ποιος δεν έχει τραγουδήσει τις «στροφές», το «Διαβατήριο», τα «Κλαριά», τους «Αρραβώνες» τη «Φωτογραφία» την «Παραγγελιά» ή και άλλα κομμάτια, που άφησαν ανεξίτηλη τη δική τους «σφραγίδα» στο λαϊκό τραγούδι.
Κι αυτό που αναφέρουμε δεν είναι σχήμα λόγου αλλά αλήθειας, καθώς ο 61χρονος τραγουδιστής, από όποιο μαγαζί κι αν πέρασε άφησε το… στίγμα του, καθώς κατά το παρελθόν συνεργάστηκε στην πίστα με εξίσου μεγάλα ονόματα, όπως ήταν αυτό της Ρίτας Σακελλαρίου, Τζένης Βάνου, Πίτσας Παπαδοπούλου, Άντζελας Δημητρίου, αλλά και ανδρών όπως των Χρήστου Νικολόπουλου, Ζαφείρη Μελά, Σταμάτη Γονίδη κι άλλων καλλιτεχνών.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Άλλωστε ακόμη και τώρα οι πολυπληθείς θαυμαστές του, αλλά και θαυμάστριές του, τον ακολουθούν όπου κι αν πάει κι αν μη τι άλλο δεν είναι και λίγοι, καθώς ανεβαίνοντας στην πίστα και κρατώντας το μικρόφωνο ο Βασίλης Τερλέγκας «δένεται» με τον κόσμο και το δείχνει από το… πρώτο λεπτό, έως και το τελευταίο!.
ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ
Δεν είναι λίγοι αυτοί, που… έχουν «κλέψει την ατάκα του», όταν βρίσκονται μπροστά κοιτάζοντας τους θαμώνες του νυχτερινού μαγαζιού. Ποια είναι αυτή; «Ευχαριστώ πάρα πολύ που με τιμήσατε απόψε, ελπίζω να κάνω ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μου. Εξάλλου δεν μπορώ να πω μεγάλες κουβέντες και πολλές κουβέντες, εμείς οι καλλιτέχνες να τραγουδάμε ξέρουμε. Το μόνο που μπορώ να κάνω για σας είναι να σκύψω με σεβασμό το κεφάλι, γιατί και το αξίζετε και το αξίζω». Κι αν μη τι άλλο τα περισσότερα τραγούδια που έχει τραγουδήσει έχουν την υπογραφή του, μπορεί και παίζει όλα τα έγχορδα όργανα, ενώ έχει την εξ ολοκλήρου επιμέλεια της παραγωγής.
Ο λαϊκός βάρδος Βασίλης Τερλέγκας, που εμφανίστηκε για μια και μόνη βραδιά στα Papakia Live Stage στις 13 Μαΐου 2023, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στη «Γνώμη», τιμώντας έτσι την πόλη του Πάτρα και δεν αποκλείεται τη νέα περίοδο που έρχεται να βρίσκεται ανάμεσά μας…

-Βασίλη, πως νιώθεις που ύστερα από χρόνια βρίσκεσαι να τραγουδάς ξανά στην Πάτρα;
«Όπως πάντα, ευτυχής σε ένα τόπο που τον θεωρώ δικό μου. Η πόλη της Πάτρας άλλωστε, δεν απέχει πολύ από το μέρος που μεγάλωσα το Τσαρούχλι Καλαβρύτων, όπως λεγόταν παλαιά και μετονομάστηκε σε Πεύκο Αχαΐας».
-Θεωρείς του Πατρινούς θαμώνες των μαγαζιών ως ένα απαιτητικό κοινό;
«Δεν υπάρχουν απαιτήσεις, μόνο αγάπη και σεβασμός, που ούτως ή άλλως υπάρχει ανάμεσα σε εμένα και τους πολυπληθείς φίλους».
-Η κρίση που ταλάνισε τη χώρα το προηγούμενο διάστημα και συνάμα ο κορονοϊός σε εξασθένισε οικονομικά;
«Κανονικά όπως όλο τον κόσμο, ζήσαμε κάτι το πρωτόγνωρο και άγνωστο για τη γενιά μου. Όλοι πιστεύω ότι και φοβηθήκαμε, ίσως και ακόμα να φοβόμαστε, καθώς χάσαμε κόσμο, έχασα φίλους δυστυχώς…».
-Πως αντιμετώπισες τα σχεδόν δύο χρόνια εγκλεισμού στο σπίτι. Πως περνούσες τον ελεύθερο χρόνο σου;
«Δύσκολα πολύ, ο εγκλεισμός δεν είναι συμβατός με την ψυχοσύνθεση μου, η στέρηση ελευθερίας είναι η απόλυτη δυστυχία. Όμως προσπαθούσα να τα καταφέρω, έβρισκα πάντα κάτι να κάνω, προκειμένου να περνά η ώρα…».
-Μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ποιο από όλα τα κομμάτια που έχεις ερμηνεύσει θα αφιέρωνες στους πολιτικούς;
«Η ερώτησή σας δεν μπορεί να απαντηθεί, μόνο μια λέξη, «αγαπήστε μας…».
-Εάν συναντούσες τυχαία στον δρόμο κάποιον από τους αρχηγούς των δύο κομμάτων επί παραδείγματι Κυριάκο Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα, τι θα τους ζητούσες να φτιάξουν στη χώρα;
«Όχι πολλά πράγματα, ένα και μοναδικό. Τη Δημοκρατία…».
-Είσαι πολιτικοποιημένος. Ανήκεις σε κάποια παράταξη ή μπαίνεις στη διαδικασία να ψηφίσεις μόνο και μόνο επειδή πρέπει;
«Ως πολίτης έχω την υποχρέωση να εκλέγω τον κυβερνήτη μου, ωστόσο είναι στη φύση μου να απέχω από διαφορετικές εκδοχές».
-Τέλος τη σεζόν που φεύγει εργάστηκες σε νυχτερινό μαγαζί στην πρωτεύουσα. Εάν δεχόσουν πρόταση, έτσι ώστε να έρθεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα και να εμφανιστείς, θα απαντούσες θετικά;
«Φυσικά. Ήδη το κάνουν συνάδελφοί μου, πόσο δε μάλλον εγώ, που η Πάτρα είναι πρωτεύουσα του νομού μου».

Ροή ειδήσεων

Advertisement