Μαγειρική
Χοιρινό καρέ σε άλμη
Δημοσιεύθηκε
4 μήνες πρνστις

Υλικά (για 4 άτομα)
1 χοιρινό καρέ γάλακτος, περίπου 2 κιλά
Για την άλμη
2 λίτρα νερό
4 κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα, σκόνη
2 κλωνάρια φασκόμηλο φρέσκο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
ε.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθούν το αλάτι και η σόδα. Τοποθετείτε μέσα το κρέας φροντίζοντας να καλύπτεται από την άλμη. Αφήνετε για 24 ώρες στο ψυγείο. Το βγάζετε από την άλμη και το σουρώνετε καλά. Κατόπιν, το στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Αλείφετε όλο το κρέας με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Τοποθετείτε το καρέ πάνω σε μια σχάρα και την ακουμπάτε πάνω σε ένα ταψί. Ψήνετε στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα. Κατόπιν χαμηλώνετε τον φούρνο στους 140°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30΄ επιπλέον. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου και σαλάτα της αρεσκείας σας.