Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεκίνησε το «λίφτινγκ» στις φοιτητικές εστίες  του Πανεπιστημίου σε Ρίο, Κουκούλι, Μεοσλόγγι και Αγρίνιο

«Ήρθε  η ώρα της Πολιτείας να στηρίξει το 3ο  Πανεπιστήμιο  της χώρας», δηλώνει στην «Γ»  ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Σε τροχιά ανακαινίσεων και ριζικών  παρεμβάσεων των  υπαρχουσών  εστιών που «προσφέρουν» την  εικόνα εξαθλίωσης εγκαταλελειμμένων κτιρίων,  προχωρά το Πανεπιστήμιο, αρχικά με δαπάνες  από τον υπάρχοντα κορβανά του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα, «η κατάσταση των Εστιών είναι τραγική  και  βεβαίως των λοιπών κτιριακών υποδομών του Ιδρύματος οι οποίεςχρήζουν άμεσα ριζικής ανακαίνισης, αν θέλουμε το Πανεπιστήμιο Πατρών να απηχεί και  σε επίπεδο υποδομών ότι είναι το  3ο Πανεπιστήμιο της χώρας και να προβάλει εικόνα αντίστοιχη με το ότι βρίσκεται στην 824η   θέση παγκοσμίως  όπως αποτιμάται από το Κέντρο Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων», δηλώνει στην «Γ».

Στο ερώτημα  με ποια προτεραιότητα  έχουν αρχίσει τα έργα και από θα εκταμιευθούν τα χρήματα  απαντά: «Πλέον της μιας εβδομάδας έχουν αρχίσει οι εργασίες σε Ρίο, Κουκούλι, Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Πέραν της Εστίας του Ρίου με τα υπάρχοντα προβλήματα,  είναι γνωστό ότι οι υποδομές που παρέλαβε το Πανεπιστήμιο Πατρών  από το το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ήταν σε κακή κατάσταση. Είναι αναγκαίες οι ανακαινίσεις των Εστιών καθώς και η δημιουργία νέων Εστιών. Αρχίσαμε τις ανακαινίσεις με χρήματα ύψους 300.000 από τον κορβανά του Ιδρύματος και με αυτά τα χρήματα άρχισαν τα έργα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα  βρίσκεται στο Κουκούλι. Είναι  σάπιο το δίκτυο ύδρευσης. Στο Μεσολόγγι  όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στέγασης των φοιτητών δημιουργούνται  40 νέες  εστίες  οι οποίες θα είναι έτοιμες ως το τέλος Αυγούστου, άρα η νέα χρονιά  θα έχει μια σημαντική προσθήκη σε ανάγκες στέγασης των φοιτητών, με  χρήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , ύψους 600000 ευρώ τα οποία πρέπει να εκταμιευτούν άμεσα. Επιπλέον επιβάλλονται δημιουργία  ζωνών  πυροπροστασίας, υγρομονώσεις, ενανθρακώσεις, ενεργώ-εξοικονομώ, δίκτυα ύδρευσης, κλάδεμα, διαμόρφωση εδράνων για ΑΜΕΑ, φωτισμός και βεβαίως εξοπλισμός των δικτυακών μας υπηρεσιών», υπογραμμίζει  ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Στο ερώτημα σε μια φάση βρίσκεται το 5ετές αναπτυξιακό σχέδιο ύψους 170 εκ που εμπεριέχει μελέτες και τεύχη δημοπράτησης, ο ίδιος  απαντά: «Έχει κατατεθεί  και τώρα είναι η ώρα της Πολιτείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να το στηρίξουν».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement