Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Λαός κυρίαρχος ταυτόχρονα και… «φταίχτης»!

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Αμαλίας Γ. Κουσαδιανού – Διδάχου
Πτυχιούχου Φιλοσοφίας- Συγγραφέας

Ο λαός λοιπόν! Ο κυρίαρχος, ο σοφός και με το αλάνθαστο αισθητήριό του. Μόνο που τώρα βρισκόμαστε μπροστά σ ένα πρωτοφανές σχήμα οξύμωρο: ο ίδιος αυτός λαός, είναι ταυτόχρονα και φταίχτης!! Ας δούμε το πώς.
Στις εκλογές της 21/5/2023 αναδείχθηκε νικήτρια με πρωτόγνωρη διαφορά η Νέα Δημοκρατία. Του κεντροδεξιού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι Έλληνες ψηφοφόροι, πίσω από το παραβάν και με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στο χέρι, έφεραν στο μυαλό τους για λίγα δευτερόλεπτα πως ζουν και πως θα ήθελαν να ζήσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ήξεραν πολύ καλά ότι ο «άριστος» είναι μια ουτοπική επιθυμία γι’ αυτό και επέλεξαν τον, κατά την άποψή τους, περισσότερο κατάλληλο στο τιμόνι της χώρας: τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.
Βάσει ποιας δημοκρατικής αρχής και θεωρίας, οι ταλαίπωροι αυτοί ψηφοφόροι θεωρούνται ως φταίχτες για το αποτέλεσμα των εκλογών; (!) και καθυβρίζονται με χαρακτηρισμούς που προκαλούν θλίψη επειδή προέρχεται από αριστερό χώρο… προοδευτικό αλλά μάλλον…διανοουμενίστικο! Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο άνθρωπος με νόηση και της διανόησης είναι προπάντων ανοιχτόμυαλος, νηφάλιος και ευγενής.
Αν ο σεβασμός στον λαό, τον πολίτη και τον ψηφοφόρο αρχίζει και τελειώνει στο στενά κομματικό και μίζερο νοητικό περιβάλλον των παραπάνω, αυτόματα οι απαράδεκτες αυτές προσβολές προς την πλειοψηφία του λαού τους επιστρέφονται!
Άρχισε όμως να εισβάλλει στο πολιτικό λεξιλόγιο – και θα εξελιχθεί σε… μοδάτη – η λέξη «αλαζονεία». Μήπως η θέση των παντός είδους υβριστών, δείχνει ότι θεωρούν εαυτούς ως τους αφ’ υψηλού κριτές με το δικαίωμα φραστικών επιθέσεων κατά της πλειοψηφίας του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ λαού που ταυτόχρονα έγινε ΦΤΑΙΧΤΗΣ για το εκλογικό αποτέλεσμα που πολύ τους ενόχλησε; Μήπως και αυτό συνιστά μεταξύ άλλων και αλαζονεία;
Μήπως επιπλέον εμπεριέχει και κάτι χειρότερο; Αν όχι τον μηδενισμό της έννοιας της δημοκρατίας, οπωσδήποτε τον περιορισμό της σε μια κλειστή κάστα ανελεύθερης σκέψης. Κι αυτό θα ήταν άξιο οικτιρμού και καταφρόνιας…

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement