Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Γυναίκα

Ιδέες για σχεδιασμό ενός διαμερίσματος και μπαλκονιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας όμορφος κήπος στο σπίτι μπορεί να αποτελεί τον απόλυτο παράδεισο για ξεκούραση για όσους προτιμάτε και αγαπάτε τη φύση. Λόγω του περιορισμένου χώρου σε πολλά διαμερίσματα, ένας κήπος μπορεί να αποτελεί πολυτέλεια για πολλούς.
Παρόλα αυτά, αν το διαμέρισμά σας διαθέτει ένα μπαλκόνι μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε έναν μίνι κήπο. Ένας μικρός κήπος στο μπαλκόνι μπορεί να σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας είτε γλάστρες για λουλούδια είτε διακοσμητικά εξωτερικού χώρου. Επίσης, αποτελεί τον τέλειο χώρο για ένα γραφείο στο σπίτι όπου μπορεί κάποιος να δουλέψει και να εργαστεί ενώ περνάει χρόνο ανάμεσα σε πράσινα φυτά και απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα.

Σχεδιασμός κήπου στο μπαλκόνι με μοντέρνα ματιά

Μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε μία άνετη και cosy γωνιά στο σπίτι σας. Το μπαλκόνι σας μπορεί να βγάζει μία μοντέρνα και σύγχρονη αίσθηση. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε βάζοντας στο μπαλκόνι σας ωραίες εξωτερικές καρέκλες, χαλιά, κουρελούδες αλλά και ραφιέρες και βιβλιοθήκες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μία γωνιακή πολυθρόνα με ένα ίδιο τραπεζάκι για τη μέση.

Επίσης, αν έχετε επαρκή χώρο, σκεφτείτε να βάλετε μία κούνια ή μια αιώρα και να την κρεμάσετε από το ταβάνι.

Ιδέες για ένα μπαλκόνι με κήπο λαχανικών

Δεν χρειάζεστε πολύ χώρο για έναν κήπο για λαχανικά. Αν το μπαλκόνι σας δέχεται πολύ ήλιο, τότε αποτελεί το τέλειο σημείο για να καλλιεργήσετε ντομάτες, πιπεριές και άλλα λαχανικά και μπαχαρικά. Μπορείτε να επιλέξετε επίσης διακοσμητικές και όμορφες γλάστρες που θα βελτιώσουν την εμφάνιση του σπιτιού και του μπαλκονιού σας.

Κήπος σε μπαλκόνι διαμερίσματος με έναν τοίχο για ιδιωτικότητα

Μπορείτε να βάλετε ξύλινες πέργκολες στο μπαλκόνι σας ή μία ξύλινη καλαμωτή για τοίχο. Μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας χώρος ώστε τα φυτά σας να αναρριχηθούν παρέχοντάς σας ταυτόχρονα ιδιωτικότητα και ασφάλεια από τα άλλα μπαλκόνια. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μεγάλες γλάστρες ή βιβλιοθήκες για να κρύψετε τον χώρο.

Από την άλλη, αν έχετε έναν μικρό κήπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλάστρες που κρέμονται στα κάγκελα του μπαλκονιού. Μπορείτε να κρεμάσετε τις γλάστρες είτε κατευθείαν στα κάγκελα ή να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ή μεταλλικά άγκιστρα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε δικές σας γλάστρες και να τις βάψετε με έντονα χρώματα.

Καθρέφτης στον τοίχο

Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους αποτελεί μία τέλεια διακοσμητική ιδέα για έναν εξωτερικό χώρο. Η χρήση καθρεφτών σε έναν σχεδιασμό μπαλκονιού θα δώσει την ψευδαίσθηση ενός μπαλκονιού που έχει χώρο ενώ θα φωτίζει τον χώρο μέσω της αντανάκλασης του φωτός.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα εξωτερικού χώρου για εξοικονόμηση χώρου. Μία από τις πιο έξυπνες ιδέες για έναν κήπο σε μπαλκόνι είναι η τοποθέτηση επίπλων όπως ραφιέρες, βιβλιοθήκες, καρέκλες και τραπέζια που διπλώνουν, γωνιακές πολυθρόνες καθώς και ξύλινα σκαμπό. Στη σύγχρονη εποχή, έχετε μία μεγάλη ποικιλία επίπλων από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε ώστε να ομορφύνει ο χώρος σας.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement