Connect with us

Ελλάδα

ΟΠΕΚΑ: Έγινε η εκκαθάριση πληρωμής Β δόσης Α21-Υπήρχε σφάλμα στο σύστημα

Published

on

Στις 31 Μαΐου 2023 τελευταία εργάσιμη του μήνα (30 Μαΐου 2023 θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ της χώρας) είναι προγραμματισμένη η πληρωμή των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ,  μεταξύ αυτών και της Β δόσης του επιδόματος παιδιού Α21.

Όπως πριν από κάθε πληρωμή επιδόματος παιδιού Α21 στη σελίδα τον αιτήσεων, αν κάποιος ή κάποια μπει με τους κωδικούς taxisnet του αιτούντα στην αίτηση, θα πρέπει δει την εκκαθάριση της ερχόμενης πληρωμής, όπου θα μπορεί να δει τι ποσό πρόκειται να λάβει.

Πριν από κάθε πληρωμή ο ΟΠΕΚΑ πραγματοποιείται έλεγχος των αιτήσεων, εισοδημάτων και τήρηση των προϋποθέσεων για κάθε δικαιούχο. Η εκκαθάριση πληρωμής πραγματοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ και εμφανίζεται στις αιτήσεις των δικαιούχων περίπου 3 με 7 ημέρες πριν την πληρωμή.

Και ο δικαιούχος μπαίνοντας στην αίτηση του βλέπει την εκκαθάριση πληρωμής και το ποσό που πρόκειται να πάρει.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φάνηκε ακόμα στις αιτήσεις των δικαιούχων. παρόλο που η πληρωμή αρχίζει 30.05. (όπως πάντα από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα).

Όπως ήταν λογικό η αγωνία χτύπησε κόκκινο με τους δικαιούχους να μπαίνουν και να ξανά μπαίνουν, χωρίς να γνωρίζουν οι δικαιούχοι πότε θα γίνει η προγραμματισμένη πληρωμή.

Μετά από επικοινωνία με τα Κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΑ, έγινε η εκκαθάριση κανονικά,  αλλά ακόμα δεν είναι εμφανής στους δικαιούχους όταν μπαίνουν με τους κωδικούς τους στην αίτηση.

Μας διαβεβαίωσε η υπάλληλος πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και η πληρωμή θα γίνει κανονικά,  ακόμα και αν δεν προλάβει να φανεί η εκκαθάριση στην αίτηση. Υπάρχει περίπτωση όμως και σήμερα να φαίνεται στο σύστημα.

Ήταν μη αναμενόμενο σφάλμα στο σύστημα, προφανώς λόγω εργασιών που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες στο σύστημα της ΑΑΔΕ γενικότερα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement