Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κούγιας: Η Πισπιρίγκου είναι ψυχικά υγιέστατη – Θέλουμε να τελειώνει η φημολογία περί συνδρόμου Μινχάουζεν

Δημοσιεύθηκε

στις

να βγάλει από το «κάδρο» της υπόθεσης το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν επιχειρεί η υπεράσπιση της, η οποία επανέφερε το αίτημα για διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

«Έχουμε τη θέση ότι η κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχικά», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους δικαστές πως «έχετε τη δυνατότητα να διορίσετε ακόμα και σήμερα πραγματογνώμονες, ώστε να τελειώνουμε με αυτό το σύνδρομο. Θέλουμε να τελειώνει αυτή η φημολογία».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε, στη συνέχεια, η παιδίατρος Βενετία Μπέλλου η οποία εργαζόταν στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022. «Στις 22/01/2022 ήμουν παρούσα σε ένα μικρό επεισόδιο. Η Τζωρτζίνα είχε αποκορεσμό γύρω στο 70 και ταχυκαρδία. Μέχρι να παρέμβω, το παιδί είχε επανήλθε. Επικοινώνησα με τη ΜΕΘ παίδων για να την ενημερώσω, μίλησα με εφημερεύουσα γιατρό. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν έκανε κινήσεις άκρων. Το χαρακτηριστικό του επεισοδίου ήταν η έντονη ωχρότητα. Μετά έκανε δύο επεισόδια εμετών» περιέγραψε η μάρτυρας, σημειώνοντας πως και στις 25/01 προέκυψε ένα παρατεταμένο επεισόδιο στο οποίο πρώτα κλήθηκε ένας συνάδελφος της και μετά εκείνη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement