Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώργος Κυριακόπουλος: «Ασταθές το ψηφιακό κράτος!»

Δημοσιεύθηκε

στις

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στην πλατφόρμα της Τράπεζας θεμάτων με αποτέλεσμα την αναβολή των εξετάσεων σε πολλά Λύκεια της χώρας και την άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αλλά και γι’ αυτό κατά τον εκπρόσωπο της ΝΔ, κ. Σκέρτσο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που ανέλαβε πριν λίγες ημέρες αλλά όχι η ΝΔ που κυβέρνησε τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Η πραγματικότητα ωστόσο είναι πολύ διαφορετική από τους λαϊκισμούς και τα ψέματα του κ. Σκέρτσου. Γιατί παρά την «ηρωοποιήση» του Κ.Πιερρακάκη από το εγχώριο μιντιακό σύστημα για το υποτιθέμενο ψηφιακό θαύμα της Ελλάδας , η χώρα μας σύμφωνα με τους επίσημους δείκτες της ΕΕ κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις ως προς των ψηφιακό μετασχηματισμό( 29η θέση μεταξύ 33ων χωρών) ενώ αντίστοιχα η ψηφιακή υποδομή της χώρας και ιδίως του δημοσίου παρά τους τεράστιους πόρους που διατείθενται από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αναβάθμισή τους είναι σε κακή κατάσταση και απαρχαιωμένη.
Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πολύ περισσότερα πράγματα από την επιφανειακή αντιμετώπιση στην οποία αναλώθηκε το αρμόδιο Υπουργείο τα τελευταία χρόνια και φυσικά δεν αρχίζει και τελειώνει στην έκδοση ορισμένων βεβαιώσεων και πιστοποιητικών από το gov.gr.
Και αντίστοιχα ένα πραγματικά ψηφιακό κράτος οφείλει να εγγυάται στην ασφάλεια από κυβερνοεπιθέσεις κάτι το οποίο δεν απασχόλησε τους αρμοδίους παρά τα αλλεπάλληλα περιστατικά σε δημόσιους φορείς τα τελευταία χρόνια και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων χιλιάδων χρηστών.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement