Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, είναι επιστροφή στην πολιτική ορθότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

TOY ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΠΕΙΝΟΥ (*)
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάϊου κατέδειξε το πόσο βαθιές είναι οι ρίζες του ΠΑΣΟΚ ιστορικά και κοινωνικά και πόσο από αυτές μπορεί να αντληθεί η δύναμη και η ορμή για την ολική επιστροφή του, διάθεση που καταγράφηκε σαφώς στο αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης.

Η ραγδαία υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προδιαγράφει πολιτικά και προοπτικά ποιος θα είναι στο πολύ άμεσο μέλλον ο πραγματικός αντίπαλος της νέας Δημοκρατίας.
Στις 25 Ιουνίου τελειώνει η περίοδος κατά την οποία οι «πολυφωνίες», η σύγχυση και οι αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψαν την ηγεμονία της ΝΔ, παρά τα λάθη της διακυβέρνησης, την όξυνση βαθιών παθογενειών του πολιτικού συστήματος, την διαφθορά, την κρίση των θεσμών, την αναβίωση αδιανόητων φαινομένων όπως οι παρακολουθήσεις, την διαχειριστική ανεπάρκεια και τις επώδυνες για τους πολίτες οικονομικές επιλογές.
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ετοιμάζεται να πάρει ξανά με δυναμισμό το τιμόνι της κεντροαριστεράς, στο πλαίσιο της αποκατάστασης μιας πολιτικής ανισορροπίας η οποία δημιουργήθηκε από τη συγκυρία της κρίσης και δεν είχε ούτε ιστορικά ούτε πολιτικά «πατήματα».
Επί της ουσίας, η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, ως ενός γνήσια προοδευτικού και αξιόπιστου ισχυρού πόλου είναι η επιστροφή του προγραμματικού λόγου και της ποιότητας του πολιτικού λόγου, των προτάσεων για την παραγωγική ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας και την κοινωνική δικαιοσύνη, της ανασύνταξης των θεσμών και του κράτους δικαίου.
Είναι η επιστροφή στην σοβαρότητα, την εργατικότητα και το σχεδιασμό. Είναι η άρνηση στο πισωγύρισμα στην αλαζονεία, «την κοκορομαχία», τα ψευδή διλήμματα και τον τοξικό λαϊκισμό.
Το «μέτωπο» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές του Ιουνίου, είναι «μέτωπο» με τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών αυτής της χώρας. Αυτό ήταν άλλωστε το «μέτωπό» μας και στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση όταν σταθήκαμε στο ύψος των απαιτήσεων των πολιτών με προγραμματικό λόγο και επιχειρήματα την ώρα που οι άλλοι φωνασκούσαν. Εμείς επενδύσαμε και επενδύουμε στην ενότητα του ελληνικού λαού και όχι στο διχασμό του.
Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της αντιπολίτευσης ως συστατικό στοιχείο της ποιότητας της δημοκρατίας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement