Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στον αέρα δεκάδες ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αδιέξοδο εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα της επαναλειτουργίας της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του ΕΦΚΑ Αγίου Αλεξίου λόγω της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας και της ΓΣΕΕ σχετική με τη σύνθεση της επιτροπής και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με προχθεσινή ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι «την αποκλειστική ευθύνη έχει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που από το Νοέμβρη, και παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της Διοίκησης, εμμένει να τοποθετεί στη συγκεκριμένη Επιτροπή του ΕΦΚΑ ως ‘εκπρόσωπο των εργαζομένων’ την πρώην πρόεδρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, η οποία δεν πληρεί καμία προϋπόθεση για να συμμετάσχει σε τέτοιες Επιτροπές».
Το Ε.Κ.Π. υποστηρίζει ότι οι» υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν επανειλημμένα απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, λέγοντας πως με τη συγκεκριμένη απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η σημερινή σύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής δεν είναι νόμιμη και άρα δεν μπορεί να συνεδριάσει».
«Απαιτούμε εδώ και τώρα να λειτουργήσει η Επιτροπή στο ΕΦΚΑ Αγ. Αλεξίου όπως ακριβώς λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια και πριν το Νοέμβρη του 2022 με τους εκπροσώπους που είχε ορίσει η Διοίκηση του Ε.Κ. Πάτρας, όπως άλλωστε γίνεται πάντα.
Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν την ευθύνη και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί η συγκεκριμένη επιτροπή, ώστε να εκδικαστούν οι υποθέσεις των εργαζομένων για να μπορούν να πληρωθούν για ασθένειες, επιδόματα, συντάξεις και άλλα που τόσο έχουν ανάγκη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement