Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παπανδρέου για Πάγκαλο: Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρε – Στέλεχος αναφοράς στην πολιτική ζωή του τόπου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποχαιρετά ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας για τον εκλιπόντα πως «όσοι τον γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του, θα έχουμε πάντα στη σκέψη μας τον πνευματώδη λόγο του».

«Ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου.

Όπως σημειώνει, «η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αναλυτική και συνθετική δυνατότητά του και τον πλούτο των γνώσεών του, τον καθιστούσαν στέλεχος αναφοράς στην πολιτική ζωή του τόπου».

«Τον εκτιμούσες, ακόμη κι όταν διαφωνούσες ριζικά μαζί του»
«Συνεργαστήκαμε συστηματικά με τον Θόδωρο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησα τη θέληση και τον πατριωτισμό του», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τον Θόδωρο Πάγκαλο τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του».

Για να καταλήξει πως «Όσοι τον γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του θα έχουμε πάντα στη σκέψη μας τον πνευματώδη λόγο του. Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρε»


Ροή ειδήσεων

Advertisement