Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρών-Πύργου: Ωριμάζουν οι συνθήκες για να φτάσει έως την Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη είναι το έργο για τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος αλλά παράλληλα ωριμάζουν οι συνθήκες για να φτάσει ο δρόμος μέχρι την Αρχαία Ολυμπία αλλά μελλοντικά θα χρειαστεί να γίνουν ενέργειες για να φθάσει μέχρι και την Τσακώνα.

Όπως σημειώνει το ypodomes.com, σήμερα τα έργα προχωρούν και στα τρία εργοτάξια του άξονα και στόχος είναι μέχρι τον Μάρτιο του 2025 να παραδοθούν τα πρώτα 56 χιλιόμετρα και λίγους μήνες μετά τα υπόλοιπα.

Τελευταία θα παραδοθούν τα δύσκολα 12χλμ. από το Μιντιλόγλι μέχρι την Κάτω Αχαΐα που τα έργα γίνονται παράλληλα με τον δρόμο που είναι σε κυκλοφορία, οπότε τα έργα εκτελούνται κάτω από περιοριστικές συνθήκες.

Ο αυτοκινητόδρομος θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Κορίνθου-Πατρών αλλά και τις ίδιες υπηρεσίες. Θα υπάρχουν 2 ΣΕΑ, στην Κάτω Αχαγιά και κοντά στον Πύργο.
Παράλληλα η Ολυμπία Οδός τρέχει και τις μελέτες για το τμήμα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία. Ουσιαστικά, το επόμενο τμήμα που οδεύει προς κατασκευή είναι το Πύργος-Αλφειός, μήκους 12χλμ, εκεί θα υπάρξει ένας κόμβος που θα μειώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση με την Αρχαία Ολυμπία. Θα είναι νέα χάραξη επί της ουσίας σαν μια Περιφερειακή του Πύργου.
Ο προϋπολογισμός δεν είναι ακόμα σαφής αλλά πιθανότατα να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού με τον άξονα που φτάσει στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας καλύπτοντας μια μεγάλη ανάγκη καθώς ο χώρος είναι σημείο επίσκεψης χιλιάδων τουριστών καθημερινά, όλο το έτος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement