Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Υγεία

Χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Βίβιαν Σαμούρη για την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού, που έγινε το βράδυ της Τρίτης 30 Μαΐου, έξω από το φωταγωγημένο, με πορτοκαλί χρώμα, Δημοτικό Θέατρο, στην πλατεία Γεωργίου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας, παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη.

Η Αντιδήμαρχος στο χαιρετισμό της για την Παγκόσμια Ημέρα και την επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει, σήμερα (Τετάρτη 31 Μαΐου) σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης η  Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας – ΕΕΑΣΚΠ, σημειώνει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας καθιερώθηκε το 2009 και έκτοτε, την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου, κάθε χρόνο, γίνονται εκδηλώσεις, καθώς και η φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Πατρών με τα χρώματα που έχουν επιλεγεί.

Ο σκοπός είναι να σταλεί μήνυμα αφενός στην κεντρική εξουσία ότι θα πρέπει να σκύψει με μεγάλο ενδιαφέρον στους πάσχοντες από την χρόνια αυτή φλεγμονώδη ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, για καλύτερες υπηρεσίες υγείας καθώς και σε ό,τι αφορά στην καθημερινότητά τους, αφετέρου στην κοινωνία μας ώστε να ευαισθητοποιηθεί σε σχέση με τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινότητα των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Παράπλευρος στόχος είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση των συνανθρώπων μας για την έγκαιρη διάγνωση μέσα από συμπτώματα που αρχικά συχνά προσπερνάμε, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση της νόσου, εξ αιτίας των συνθηκών της ζωής μας σε κάθε επίπεδο.

Καλή επιτυχία στην σημερινή ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση «Κεφαλαλγία στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας», καλή δύναμη και καλή συνέχεια στην Πρόεδρο και τα μέλη του δραστήριου  Δ.Σ. της Ελληνικής  Ένωσης  για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement