Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Mε Σπασμένα Φτερά»-Στις 2 και 3 Ιουνίου στην Πάτρα η παράσταση 

Δημοσιεύθηκε

στις

Η θεατρική ομάδα «2510» παρουσιάζει μια παράσταση για τη ζωή και το έργο της θρυλικής Frida Kahlo στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα, για δύο μόνο παραστάσεις, την Παρασκευή 2 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 21:30.

Η Φρίντα Κάλο είναι, ίσως, από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναικείες μορφές. Το πρόσωπό της, πλέον, το βλέπουμε παντού. Παραμένει όμως, ουσιαστικά, άγνωστη. Μέσα στους πίνακές της, η αποτύπωση του προσωπικού της πόνου, σωματικού και ψυχικού, φαίνεται να εκφράζει τα αιώνια τραύματα της γυναικείας διαδρομής. Δίπλα τους ο ερωτισμός της, η αντισυμβατική της ζωή, σαν ένα προ-μεταμοντέρνο βιωμένο μανιφέστο.
Η Φρίντα Κάλο παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες από την θεατρική ομάδα «2510» στο μοναδικό, ίσως, περιβάλλον – τοπόσημο στην Αθήνα, στο ιστορικό Ξενοδοχείο Μπάγκειον, εκεί που, την ίδια ακριβώς περίοδο με τη Φρίντα, στο στέκι του Καφέ – Σαντάν, γεννιέται μια ολόκληρη καλλιτεχνική γενιά (ο Λαπαθιώτης, ο Βάρναλης, ο Ρίτσος, ο Ουράνης, ο Τσαρούχης, ο Τερζάκης, και τόσοι άλλοι). Με την ολοκλήρωση των παραστάσεων στην Αθήνα, η Φρίντα Κάλο ζωντανεύει και πάλι σε έναν ακόμη ιστορικό χώρο στην Πάτρα, αυτή τη φορά, στο χώρο του θεάτρου «όροφως».
Ένα ταξίδι στο χρόνο αλλά και μια ματιά στο παρόν, καθώς η πραγματική Τέχνη είναι πάντα σύγχρονη.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανθή Χριστοθανοπούλου
Ερμηνεύουν: Χαρά Νικολάου, Τάσος Ράπτης
Χορογραφία: Αναστάσης Σβάρνας
Σκηνικά – Κοστούμια: Ανδρέας Ζαφείρης
Φωτογραφίες – Trailer παράστασης: Mamalena Mpoi
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Ελευθερία Σακαρέλη
Παραγωγή: Θέατρο 2510.
Προπώληση viva.gr Γενική είσοδος: 12€. Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ): 10€. Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου: Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ): 10€.
Πληροφορίες: 2611 810 983 & 6939 835 990

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement