Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εβδομάδα Υγείας και Ασφάλειας στη Γέφυρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ενεργό συμμετοχή του προσωπικού της «Γέφυρας», συνεργατών και υπεργολάβων ολοκληρώθηκε πριν από λίγα 24ωρα η Εβδομάδα Υγείας και Ασφάλειας της VINCI Concessions που αποβλέπει στην επιδίωξη και παγίωση του μηδενικού ποσοστού ατυχήματος που αποτελεί στόχο του Ομίλου.

Οι δραστηριότητες της εβδομάδας, έλαβαν χώρα σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου παγκοσμίως, από τις 22 ως τις 26 Μαΐου, με κοινή θεματική στόχευση την περαιτέρω ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας συνεργατών και υπεργολάβων.

Στο πλαίσιο της φετινής «Εβδομάδας Υγείας και Ασφάλειας» η «Γέφυρα», διοργάνωσε ενδοεταιρικές δράσεις πρακτικής κατάρτισης σε θέματα οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», διδακτικές συνεδρίες προσωπικού σχετικές με την ιστορική παράδοση ασφάλειας του έργου, βιωματικές παρουσιάσεις με τη συμμετοχή προσωπικού, υπεργολάβων, προμηθευτών, μελών και στελεχών Πυροσβεστικής-ΕΜΑΚ, καταθέσεις εμπειρίας υπαλλήλων ασφάλειας κυκλοφορίας, τεχνολόγων ηλεκτρολόγων και μηχανικών, αλλά και παρεμβάσεις από την διοίκηση της εταιρείας, καθώς και από τη διεύθυνση της VINCI Concessions.

Η δέσμευση της εταιρείας για την επιδίωξη μηδενικού ποσοστού ατυχημάτων απέφερε καρπούς, καθώς η παράδοση συνεχίστηκε και κατά τα 2 τελευταία χρόνια, (2021 & 2022) αφού δεν υπήρξε κανένα ατύχημα που να οδήγησε σε απουσία από την εργασία, γεγονός το οποίο καταδεικνύεται από τα σχετικά στατιστικά στοιχεία του δείκτη LTIR.

Ο βαθμός συχνότητας απώλειας χρόνου λόγω τραυματισμού (LTIR) χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του αριθμού τραυματισμών σχετιζόμενων με την εργασία, οι οποίοι οδηγούν σε μη-ικανότητα εργασίας για μία συγκεκριμένη περίοδο.
Αποτέλεσμα της πολιτικής της VINCI Concessions είναι η μείωση κατά 75% σε σχέση με το 2016, σε όλο τo δίκτυό της του βαθμού συχνότητας απουσίας από την εργασία λόγω τραυματισμού (LTIR) φθάνοντας σε βαθμό συχνότητας της τάξεως του 5,84 το 2023.
Τα σταθερά θετικά (από τα χρόνια της κατασκευής και μέχρι σήμερα) αποτελέσματα της ΓΕΦΥΡΑ αποτελούν απόρροια του ολοκληρωμένου πλάνου δράσης που έχει δρομολογηθεί από τη VINCI Concessions σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρόμους της σε 25 χώρες.

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement