Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομικής συνέπειας από τη ΝΔ που χρωστάει 400 εκατ. ευρώ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Για το ζήτημα της φορολογίας, που βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα τα τελευταία 24ωρα, μίλησε στο Live News του MEGA ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Είναι κάτι διαφορετικό η φορολόγηση των κερδών και είναι κάτι διαφορετικό η φορολόγηση των υπερκερδών», υπογράμμισε ο κ. Τεμπονέρας, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό του πρόγραμμα.

Και προσέθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι, λόγω της συγκυρίας, «έχουν συσσωρευθεί κάποια κέρδη, και ήταν αυτά τα κέρδη που η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να τα χαρίσει σε 6-7 εταιρείες».

«Εκεί θα βρούμε τα λεφτά»

Στη, συνέχεια ο κ. Τεμπονέρας μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε παρουσιάσει ένα ολισθικό σχέδιο, που δεν αφορά μόνο στη φορολόγηση. Μιλάμε για μία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εμπλοκή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στον παραγωγικό στίβο», σημείωσε.

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομικής συνέπειας από τη ΝΔ που χρωστάει 400 εκατ. ευρώ»

Στην προτροπή τού Κυριάκου Μητσοτάκη να κοστολογηθούν τα κυβερνητικά προγράμματα των κομμάτων, ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομικής συνέπειας από εκείνους που το κόμμα τους χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ και με την κυβέρνησή τους έριξαν τη χώρα στα βράχια».

«Υποσχόμαστε μειώσεις φόρων»

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «υποσχόμαστε μειώσεις φόρων, δηλαδή μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, θέσπιση αφορολόγητου στους μικρομεσαίους στα 10 χιλιάδες ευρώ και μείωση στους έμμεσους φόρους. Είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement