Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Διαδίκτυο: Οι 5 στρατηγικές για να προστατέψετε το προσωπικά δεδομένα σας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πόσες φορές χρειάστηκε να δώσετε τη διεύθυνση του email σας ή τον αριθμό του τηλεφώνου σας για να εγγραφείτε σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία, να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποια ιστοσελίδα ή κάποια εφαρμογή, για να διαβάσετε τις ειδήσεις ή για να συνδεθείτε σε κάποιον από τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που έχετε; Για να το θέσουμε απλά, τα στοιχεία επικοινωνίας μας βρίσκονται παντού στο διαδίκτυο.

Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να παραμείνουμε ασφαλείς και να προστατέψουμε τα προσωπικά στοιχεία μας στο διαδίκτυο και κυρίως κάθε φορά που κάνουμε εγγραφή σε μια νέα υπηρεσία ή όταν αγοράζουμε κάτι online, λέει η ομάδα των ειδικών της παγκόσμιας εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας ESET προτείνοντάς μας να αφιερώσουμε λίγο χρόνο σήμερα για να μάθουμε την τέχνη του… διαδικτυακού καμουφλάζ!

Προσωρινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δευτερεύον «γραμματοκιβώτιο»
Συνήθως οι ιστοσελίδες ζητούν κάποια διεύθυνση email για να εγγραφείτε και οι περισσότεροι από εμάς θα δώσουμε τo βασικό email μας. Γιατί να χρειαζόμαστε περισσότερους από ένα λογαριασμούς ούτως ή άλλως; Η πραγματικότητα, ωστόσο, υποδηλώνει το αντίθετο. Όταν κάνουμε κάποια εγγραφή ή ακόμη και όταν απλώς δίνουμε το email μας για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε περιεχόμενο, τις περισσότερες φορές συμφωνούμε επίσης με τη μεταφορά των στοιχείων επικοινωνίας μας από μια συγκεκριμένη υπηρεσία σε μια άλλη για σκοπούς μάρκετινγκ.

Δεν χρειάζεται όμως να το κάνουμε αυτό. Ποια είναι η εναλλακτική;

Ροή ειδήσεων

Advertisement