Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το συγκινητικό «αντίο» του Γ. Ρώρου στον χρυσοόχο Γρηγόρη Πετρόπουλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκίνηση σκόρπισε η πρόωρη απώλεια ενός ανθρώπου με χρυσή καρδιά, του Γρηγόρη Πετρόπουλου, με καταγωγή από τα Κρέστενα Ν. Ηλείας, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην Αθήνα δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα εργαστήρια χρυσοχοΐας.

Ο χρυσοχόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Γιώργος Ρώρος τον αποχαιρετά με συγκινητικά λόγια, με ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του αναφέροντας τα εξής: «Έφυγε βιαστικά για το μεγάλο ταξίδι ο φίλος μας Γρηγόρης Πετρόπουλος. Τον Γρηγόρη τον γνώρισα το 2006 όταν προσπαθούσαμε να οργανώσουμε το τμήμα μικρομεσαίων του Συνασπισμού.
Ο Γρηγόρης ήταν ανιδιοτελής εργάτης της αριστεράς στοχαστής, ονειροπόλος και οραματιστής. Ήρεμος και πράος με επιχειρήματα κατέθετε την άποψή του κάνοντας σπουδαίες αναλύσεις. Ερμήνευε τα γεγονότα και την καθημερινότητα.
Παράλληλα δημιούργησε ένα από τα καλύτερα εργαστήρια χρυσοχοΐας και πάλεψε για το ελληνικό κόσμημα. Τα κοσμήματα του είχαν την αγάπη, το μεράκι και την Ελληνική τεχνοτροπία. Συνεργαζόμαστε επαγγελματικά, αρμονικά πλέον των 15 χρονών.
Αργότερα γνώρισα και τον αδελφό του τον Τάσο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ. Γνωριστήκαμε οικογενειακά.
Συχνά-πυκνά ο Γρηγόρης ανέβαζε τα βιώματά του την οικογένειά του, την καταγωγή του και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Μιλήσαμε πριν λίγες μέρες γνώριζα και γνώριζε ότι ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα είπαμε όμως ότι θα ξαναβρεθούμε στα Βραχναίικα να πιούμε κρασί και να συζητήσουμε.
Γνωρίζαμε φίλε Γρηγόρη ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Μιλήσαμε και για τις εκλογές που έρχονταν μου επεσήμανες πολιτικές και λάθη. Η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν έναν καλό σύντροφο και εμείς έναν σπουδαίο φίλο. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 2/6 στα αγαπημένα του Κρέστενα ώρα 5:00, θα είμαστε εκεί για το τελευταίο αντίο με σεβασμό και αγάπη.
Καλό ταξίδι Γρηγόρη, κουράγιο στην αξιοπρεπή οικογένειά σου».

ΑΥΡΙΟ ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ

Bαρύ το πένθος για την σύζυγό Έλλη και την κόρη τους Αθανασία, τον αδελφό του, πρώην Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δικηγόρο Αθηνών Τάσο Πετρόπουλο, την αδελφή του Τάσα Πετροπούλου, συγγενείς και φίλους.
Υπήρξε άνθρωπος με ήθος, ευγένεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια και αγάπη για την οικογένειά του, τους φίλους του, τον τόπο του.
Λάτρευε την γενέτειρά του, τα Κρέστενα Ηλείας, εκεί ήταν ο αγαπημένος του προορισμός, Πάσχα και καλοκαίρια, ο τόπος που πέρασε τα παιδικά του ανέμελα χρόνια και εκεί που θα μείνει για πάντα…


Ροή ειδήσεων

Advertisement