Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Υγεία

Αλλαγές που μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι & τη διάθεσή σας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Το σπίτι μας είναι ο προσωπικός μας χώρος, ο χώρος όπου απολαμβάνουμε την ηρεμία και την ξεκούραση, το καταφύγιό μας. Ωστόσο, μερικές φορές -ιδίως όταν γίνεται μετάβαση από τη μία εποχή στην άλλη- μπορεί να νιώσουμε ότι το σπίτι και η διάθεσή μας χρειάζονται ανανέωση.

 

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι σας για να φρεσκάρετε την ατμόσφαιρα και να ανεβάσετε τη διάθεσή σας. Ας δούμε λοιπόν μερικές ιδέες για αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, οι οποίες θα επιδράσουν θετικά στην ψυχολογία σας!

Αναδιοργανώστε το χώρο σας

Ένας χώρος ο οποίος δεν είναι τακτοποιημένος είναι ικανός να χαλάσει τη διάθεσή σας, να ρίξει την ψυχολογία σας και να σας γεμίσει άγχος, Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό το σπίτι σας να είναι σε τάξη σε καθημερινή βάση και όχι μόνο όταν περιμένετε καλεσμένους. Επιπλέον, απλά αλλάζοντας την θέση των επίπλων και των διακοσμητικών, ο χώρος και η διάθεσή σας θα ανανεωθούν αμέσως!

 

Επίσης, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά και φθαρμένα έπιπλα και αντικείμενα που πιθανώς υπάρχουν στους χώρους του σπιτιού, με καινούργια, τα οποία θα αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σας στυλ και θα σας εμπνέουν. Επενδύστε σε ποιοτικά κομμάτια τα οποία θα αντέξουν στο χρόνο, από εταιρείες όπως η Gruppo Cucine, η Anthropologie, και η Lulu & Georgia.

Αλλάξτε χρώμα στους τοίχους

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να αλλάξετε την αισθητική και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, αλλά και τη διάθεσή σας, είναι να αλλάξετε χρώμα στους τοίχους. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα χρώματα έχουν ισχυρή επίδραση στην ψυχολογία μας! 

 

Για να ‘ανεβάσετε’ τη διάθεσή σας, επιλέξτε ζωντανά και φωτεινά χρώματα που θα δώσουν μια ανανεωμένη αίσθηση στο χώρο σας. Για παράδειγμα, οι θερμοί τόνοι του πορτοκαλί και του κίτρινου μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ζεστασιάς και ενέργειας. Αντίθετα, οι γήινοι τόνοι του πράσινου και του μπλε μπορούν να προσφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας. Λάβετε υπόψη σας τους χρωματικούς τόνους που κυριαρχούν ήδη στο σπίτι και κάντε μια επιλογή που να ‘δένει’ αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.

Βάλτε φυτά εσωτερικού χώρου

Η θετική επίδραση της επαφής με τη φύση στον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστή και για να αποκομίσετε τα οφέλη της δε χρειάζεται να βγείτε έξω, μπορείτε απλά να βάλετε στο σπίτι σας φυτά εσωτερικού χώρου. Η προσθήκη φυτών όχι μόνο θα μεταμορφώσει το χώρο, κάνοντάς τον πιο πράσινο, αλλά και θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να διαχειριστείτε το στρες! Επιπλέον, τα φυτά καθαρίζουν τον αέρα, βελτιώνοντας την ποιότητά του.

 

Για να φρεσκάρετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας με φυτά, επιλέξτε φυτά με πλούσιο φύλλωμα και τοποθετήστε τα σε στρατηγικά σημεία του σπιτιού σας, ώστε να τα βλέπετε και να αποτελούν ταυτόχρονα στοιχεία διακόσμησης.

Ανανεώστε το φωτισμό

Ο φωτισμός έχει τεράστια επίδραση τόσο στην ατμόσφαιρα του χώρου, όσο και στην ψυχολογία μας. Το θερμό φως μάλιστα βοηθά στη δημιουργία μιας ‘ζεστής’ και οικείας ατμόσφαιρας, ενώ το ψυχρό βοηθά στη συγκέντρωση. 

 

Οπότε, καλό είναι να επιλέξετε φωτιστικά που προσφέρουν ζεστό και χαμηλό φως για να δημιουργήσετε μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε χώρους όπως το σαλόνι και η τραπεζαρία. Αντίθετα, στο γραφείο και στην κουζίνα, προτιμήστε φωτισμό σε ψυχρές αποχρώσεις. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά φωτιστικά, όπως πολυέλαιους ή κεριά, για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα ευεξίας και χαλάρωσης στους χώρους του σπιτιού όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο.

Βάλτε μουσική

Η μουσική έχει τη δύναμη να επηρεάσει τη διάθεσή μας, καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος στα σημεία του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία και την επεξεργασία των συναισθημάτων. Οπότε, βάζοντας μουσική στο σπίτι, μπορείτε να μεταμορφώσετε μεμιάς την ενέργεια του χώρου, καθώς και την ψυχολογία σας!

 

Για να δημιουργήσετε μια ωραία ατμόσφαιρα, βάλτε μουσική που σας χαλαρώνει και σας κάνει να νιώθετε καλά. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, επιλέξτε ένα πιο ήρεμο και μελωδικό ή ένα πιο έντονο μουσικό είδος που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από την καθημερινή ρουτίνα και να αλλάξετε τη διάθεσή σας.

 

Αυτές ήταν μερικές ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αλλάξετε το σπίτι σας και τη διάθεσή σας. Θυμηθείτε ότι ο χώρος σας πρέπει να αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής και το προσωπικό σας γούστο. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε ένα περιβάλλον που θα σας κάνει να νιώθετε καλά μέσα στο σπίτι σας!


Ροή ειδήσεων

Advertisement