Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απόδραση με…30άρια-Ο καιρός θα θυμίσει… καλοκαίρι και στην Δυτική Ελλάδα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομών

Published

on

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έφθασε και οι πολίτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα για να απολαύσουν τους θερινούς προορισμούς.

Ο καιρός αναμένεται να αναδειχθεί σε σύμμαχος καθώς αλλά μετά από ένα μεγάλο διάστημα βροχών και καταιγίδων, η θερμοκρασία θα ανέβει και θα… μυρίσει καλοκαίρι!

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα (3-4-5 Ιουνίου) ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία!

Εξαιρετικό καιρό δε, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και στα ελληνικά νησιά, σε Ιόνιο και Αιγαίο.

ΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΑ

Με τον καιρό να συνεχίζει να παραμένει άστατος μέχρι και σήμερα, ημέρα που θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Αττική, την Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα) πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι οι βροχές θα τους χαλάσουν τα σχέδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες προγνώσεις, σε μια πρώτη εκτίμηση, αναφέρεται από την πλειονότητα των μετεωρολόγων ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, καθώς έρχεται μια θερμή αέρια μάζα στη χώρα μας. Περιορισμένα τοπικά φαινόμενα θα έχουμε στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Καλοκαιρινό τριήμερο βλέπει και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «καλοκαιρία προβλέπεται την Παρασκευή στα κεντρικά και στα βόρεια, με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο ενώ παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και ίσως στα ορεινά της Αττικής.

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες σύντομες μπόρες σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα υπάρχουν συννεφιές στα δυτικά, κεντρικά και στα νότια, χωρίς όμως φαινόμενα».

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε ποιες περιοχές θα δούμε υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια οι περιοχές που οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν… κόκκινο είναι οι εξής:

Σάββατο 3-6-2023
• Μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά
• Βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ
• Θερμοκρασία σε άνοδο:
…31 βαθμούς σε Θεσσαλία
…30 βαθμούς σε Πελοπόννησο
…28 βαθμούς σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
…25 στα νησιά

Κυριακή 4-6-2023
• Μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά (περιορισμένες ), κυρίως στα ορεινά
• Βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ
• Θερμοκρασία σε άνοδο:
…32 βαθμούς σε Θεσσαλία
…31 βαθμούς σε Βοιωτία
30 Πελοπόννησο ,Αιτωλοακαρνανία
…30 βαθμούς σε Αθήνα
…28 βαθμούς σε Θεσσαλονίκη
…27 στα νησιά
Δευτέρα 5-6-2023
• Μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες στα βόρεια ηπειρωτικά (περιορισμένες ), κυρίως στα ορεινά
• Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ
• Θερμοκρασία σε άνοδο:
…32 βαθμούς σε Θεσσαλία
…31 βαθμούς σε Βοιωτία και Αιτωλοακαρνανία
…30 βαθμούς σε Πελοπόννησο
…30 βαθμούς σε Αθήνα
…28 βαθμούς σε Θεσσαλονίκη
…30 στα νησιά

Ροή ειδήσεων

Advertisement