Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Πέρασαν 52 χρόνια από την «εποποιία» του Γουέμπλεϊ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΨΗΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗ «Γ»

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν… Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν μία σημαντική ημερομηνία να θυμούνται. Μία ημερομηνία κατά την οποία σημειώθηκε η μεγαλύτερη συλλογική επιτυχία ελληνικής ομάδας και την οποία μόνο ο Παναθηναϊκός άξιζε να επαναλάβει.

Σαν σήμερα πριν 52 χρόνια, στις 2 Ιουνίου του 1971, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ -τωρινό Τσάμπιονς Λιγκ-, όπου και ηττήθηκε με 2-0 (5΄ Βαν Ντάικ, 87΄ Άρι Χαάν) από τον Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς, του Γιόχαν Κρόιφ και των υπόλοιπων αστέρων της εποχής. Ένα επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί μετά από τόσα χρόνια και που καταδεικνύει την διαχρονική σημασία που έχει. Οι ξένες εφημερίδες παρά το ότι οι πράσινοι είχαν ηττηθεί έγραφαν θριαμβευτικούς τίτλους για τον Παναθηναϊκό με τη βρετανική εφημερίδα Nτέιλι Μέιλ την εποχή εκείνη να γράφει: «O Άγιαξ σκαρφάλωσε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα μείνει στη μνήμη μας».

Επί τη ευκαιρία της επετείου του Γουέμπλεϊ, ο επιθετικός (ψηλός) του Παναθηναϊκού και πρώτος σκόρερ της διασυλλογικής αυτής διοργάνωσης Αντώνης Αντωνιάδης μίλησε στη «Γ» λέγοντας: «Πέρασαν από τότε 52 χρόνια, μοναδική στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι δύσκολο να συμβεί ξανά, μακάρι να το επιτύχουν όπως εμείς τότε που το ταξίδι μας άρχισε από τον αγώνα με την Ζενές και ολοκληρώθηκε στο Γουέμπλεϊ και στο παιχνίδι με τον Άγιαξ».

Και πρόσθεσε με νοσταλγία: «Στην ομάδα ήμασταν Ελληνόπουλα κι όλοι οι φίλαθλοι ήταν μαζί μας, υπάρχουν πανό της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού που το μαρτυρούν ότι μας υπεστήριξαν και μας χειροκρότησαν, όχι όπως τώρα που παίζουν στις ομάδες ξένοι ποδοσφαιριστές κι ένας ή δύο Έλληνες παίκτες».

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement