Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες: Παρούσα η Πάτρα στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη χώρα της Ουκρανίας και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Ουζχορόντ βρέθηκε προ ημερών το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Παιδικών Αγώνων (I.C.G.), Νίκος Τζανάκος εκπροσωπώντας την Ελλάδα και πρωτίστως την πόλη της Πάτρας.

Εκεί διεξήχθησαν με τεράστια επιτυχία οι Παιδικοί Αγώνες, όπου εστάλη ένα ισχυρό μήνυμα Ειρήνης, τόσο από τους διοργανωτές, όσο κι από τα χαμόγελα των παιδιών-ηλικίας 14 ετών-που συμμετείχαν από τέσσερις πόλεις, (Κίεβο, Οδησό, Ντνίπρο, Ζαπόριζα) της εμπόλεμης ζώνης.

Κι αν μη τι άλλο, το μήνυμα για Ειρήνη, ήταν τόσο ισχυρό κι έφυγε προς κάθε κατεύθυνση, καθώς το διαμήνυσαν 550 Δήμοι από 114 χώρες οι οποίες και είναι μέλη της I.C.G.

Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε και με δηλώσεις του, ο Νίκος Τζανάκος ανέφερε: «Ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Διεθνών Παιδικών Αγώνων και της Επιτροπής διοργάνωσης, βρέθηκα στην Ουκρανία και έζησα από κοντά αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.

Ο τρόπος που μας προσέγγιζαν τα παιδιά για να μας ευχαριστήσουν, η ανάγκη που ένοιωθαν να μεταδώσουν ένα χαμόγελο ικανοποίησης και ξεγνοιασιάς, μετά από μια νύχτα που σε είχαν κρατήσει ξάγρυπνο οι σειρήνες του πολέμου, που για αυτά αποτελούν πια, μαζί με τους ήχους ενός πραγματικού πολέμου, μέρος της ζωής τους, ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση!».

Και πρόσθεσε: «Τα βραβεία το οποία παραλάβαμε, ο πρόεδρος Ιγκόρ Τοπόλε, ο αντιπρόεδρος Άβι Μπενμπενίστι, εγώ και η δήμαρχος του Ντάρμσταντ Μπάρμπαρα από τον Δήμαρχο της πόλης του Ουζχορόντ Μποχτάν Αντριγίν, ανήκουν σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι πρώτοι παγκοσμίως αθλητικοί Αγώνες μεταξύ παιδιών, μέσα σε εμπόλεμη χώρα, με στόχο να σταλεί μήνυμα ένα πανανθρώπινο μήνυμα για Ειρήνη μέσα από τον αθλητισμό και τα παιδικά χαμόγελα».

Και κατέληξε τονίζοντας: «Και επειδή οφείλουμε να αποδίδουμε τα δίκαια, το βραβείο το οποίο παρέλαβα, όσον αφορά την ελληνική πλευρά, ανήκει σε όλους εκείνους που βοήθησαν στην πράξη και προς τους οποίους εκτός της δημόσιας ονομαστικής  ευχαριστίας,  θα ακολουθήσει,  και επίσημο έγγραφο της ICG.

Και βέβαια αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Σωτήρη Πουλικόγιαννη αντιπρόεδρο της Ε.Π.Σ. Λακωνίας ο οποίος βοήθησε καθοριστικά στην συλλογή του Αθλητικού υλικού και συμμετείχε με πρωτοβουλία του στην από στολή στην Ουκρανία».

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement