Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: «Μύρισε» καλοκαίρι – Βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας – Πού θα επιμείνουν οι βροχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Έπειτα από αρκετό καιρό μεγάλης αστάθειας και έντονων βροχοπτώσεων σε αρκετές περιοχές της χώρας, το σκηνικό του καιρού αλλάζει από σήμερα, με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για το τριήμερο να κάνουν λόγο για αίθριο καιρό, με θερμοκρασίες που μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τους 32 βαθμούς.

Τα έντονα χαρακτηριστικά απομακρύνονται και κατευθύνονται προς Τουρκία μεριά και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο καιρός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι ιδιαίτερα ήπιος.

Με αρκετή λιακάδα από τα κεντρικά ηπειρωτικά μέχρι και την Κρήτη θα ξεκινήσει σήμερα ο καιρός. Θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποια σύννεφα στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που μπορεί να δώσουν κάποιες ψιχάλες, ωστόσο βροχές αναμένονται στα ανατολικά νησιωτικά από τη Σάμο και νοτιότερα.

Το μεσημέρι, ο καιρός στο Αιγαίο θα βελτιωθεί, ενω στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα έχουμε νέο πέρασμά από μπόρες και καταιγίδες. Το βράδυ η αστάθεια θα περιορίζεται όχι όμως στην κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία αναμένεται στα κεντρικά στους 29 βαθμούς, στα νότια στους 25 και στα βόρεια της χώρας από 23 έως και 28 βαθμούς.

Στην Αττική, θα έχουμε λιακάδα από το πρωί και το μεσημέρι θα συννεφιάσει στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονικη, από το πρωί θα έχουμε σύννεφα, ενώ από το μεσημέρι στα ορεινά θα έχουμε κάποιες μπόρες που το βράδυ δεν αποκλείεται να μεταφερθούν και προς το κέντρο της πόλης. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-06-2023

Στα βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

  • Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-06-2023

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

  • Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement