Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με την Αίγυπτο

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο στρατιωτές από το Ισραήλ σκοτώθηκαν σε μεθοριακό επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί του Σάββατο στο νότιο σύνορο με την Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Σήμερα το πρωί, επεισόδιο ασφαλείας σημειώθηκε στην περιοχή της Περιφερειακής Ταξιαρχίας Παράν. Δύο στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ), ένας άνδρας και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στα σύνορα (με την Αίγυπτο). Το επεισόδιο εξετάζεται. Οι IDF διεξάγουν έρευνες στην περιοχή», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός είχε αρχικά αρνηθεί να επιβεβαιώσει αυτούς τους θανάτους, στους οποίους είχαν αναφερθεί ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επειδή δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί οι οικογένειες.

Εξάλλου οι ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως στρατιώτες σκότωσαν έναν «επιτιθέμενο» σε ανταλλαγή πυρών στα ισραηλινοαιγυπτιακά σύνορα στην έρημο Νεγκέβ.

«Στη διάρκεια σύγκρουσης με έναν επιτιθέμενο σε ισραηλινό έδαφος (…) οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά και τον εξουδετέρωσαν», είχε ανακοινώσει ο στρατός. Στρατιωτικός εκπρόσωπος διευκρίνισε στη συνέχεια πως ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε.

Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβικη χώρα που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979. Εντούτοις στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών δραστηριοποιούνται λαθρέμποροι ναρκωτικών και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε λαθρεμπόρους και ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement