Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Connect with us

Υγεία

Dentist pass: Ξεκίνησε το πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών – Πώς θα κάνετε αίτηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα των αιτήσεων για το dentist pass, το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Η πλατφόρμα -μέσω του gov.gr– αφορά την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης (dentist pass) για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 έως 12 ετών, το οποίο προσφέρεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Πώς κάνετε αίτηση

Η αίτηση για το Dentist Pass γίνεται μέσω της ηλεκτρονονικής πλατφόρμας vouchers.gov.gr/dentistpass με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του Taxisnet και οι δικαιούχοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 40 ευρώ.

Μετά την αίτηση, οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδοθεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Την χρεωστική κάρτα θα λάβει για λογαριασμό του παιδιού, ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί γονική μέριμνα ή επιμέλεια ή επιτροπεία. Η κάρτα αυτή θα έχει ισχύ 6 μηνών από τη στιγμή ενεργοποίησής της.

 

Τι περιλαμβάνει – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πρόκειται για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, το οποίο αφορά σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της ποιότητας της προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, καθώς και την εμπέδωση της φιλοσοφίας της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης γονέων και παιδιών για την ανάγκη της επιμελούς φροντίδας της στοματικής υγιεινής, ώστε τα παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία παρέχεται η δυνατότητα για μια σειρά από συγκεκριμένες πράξεις, που επιδιώκουν αφ’ ενός να εδραιώσουν την φιλοσοφία της πρόληψης στα παιδιά και στις οικογένειές τους, αφ’ ετέρου θα εντοπίσουν πιθανά προβλήματα και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον.

Οι προληπτικές πράξεις που αφορούν ενδεικτικά σε:

1. Έλεγχο στοματικής υγιεινής

2. Καθαρισμό – απομάκρυνση πλακών

3. Φθορίωση

4. Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Οι γονείς ή κηδεμόνες των δυνητικών δικαιούχων της ενίσχυσης υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος. Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά – μέλη της οικογένειας.

Αιτήσεις

Η έναρξη των αιτήσεων των φυσικών προσώπων στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνονται τμηματικά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους ως εξής:

• Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

• Για ΑΦΜ που λήγουν σε 3, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

• Για ΑΦΜ που λήγουν σε 4, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

• Για ΑΦΜ που λήγουν σε 5, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

• Για ΑΦΜ που λήγουν σε 6, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023

• Για ΑΦΜ που λήγουν σε 7, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

• Για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

• Για ΑΦΜ που λήγουν σε 9, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

• Για ΑΦΜ που λήγουν σε 0, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023.

Μα σημειωθεί ότι η πλατφόρμα δεν θα κλείνει για τα ΑΦΜ που έχουν προηγηθεί για παράδειγμα την Πέμπτη 25 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3, την Παρασκευή 26 Μαΐου τα ΑΦΜ που λήγουν 1,2,3,4 κοκ.

Η υποβολή αιτήσεων μέσω ΚΕΠ μπορεί να γίνεται από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 για όλα τα ΑΦΜ. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις (για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ), ως λήξη υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Βήμα βήμα η διαδικασία

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεται ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα μέσω των κωδικών Taxisnet και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην εφαρμογή και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο, ενώ το ποσό είναι διαθέσιμο για ένα ημερολογιακό έτος. Το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα πρόσωπα για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement