Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μυστήριο με τον θάνατο της 68χρονης κτηνοτρόφου στην Καβάλα – Τα δύο σενάρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου της 68χρονης κτηνοτρόφου στην Καβάλα, η οποία βρέθηκε νεκρή έξω από το ποιμνιοστάσιό της στο Ποδοχώρι.

Προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της 68χρονης κτηνοτρόφου που βρέθηκε νεκρή έξω από τη στάνη της σε χωριό της Καβάλας, με πολλές εσωτερικές κακώσεις, δείγμα βίαιης επίθεσης, χωρίς να υπάρχουν σημάδια πάλης. Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο αδερφός της, η άτυχη γυναίκα είχε ιστορικό κακοποίησης από τον σύζυγό της.

Το DNA θα δώσει τις απαντήσεις

Ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αιφνίδιο θάνατο αφού δεν βρέθηκαν εμφανή τραύματα, κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο θύμα, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος ήταν συμβατός με εγκληματική ενέργεια αφού είχε υποστεί εσωτερική αιμορραγία και όλα της τα πλευρά και το στέρνο ήταν σπασμένα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αδερφός της κτηνοτρόφου διατύπωσε μάλιστα την πεποίθηση ότι ο δολοφόνος της βρίσκεται στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον. «Βίωνε ενδοοικογενειακή βία εδώ και δεκαετίες. Υπήρχε ξυλοδαρμός, υπήρχε απειλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή ωστόσο, ο ιατροδικαστής προχώρησε σε δεύτερη συμπληρωματική αυτοψία καθώς προέκυψαν νέα ευρήματα που ανάγκασαν τις Αρχές να εξετάσουν και ένα δεύτερο σενάριο, εκτός της εγκληματικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, στη νέα αυτοψία που έκανε στο ποιμνιοστάσιο ο ιατροδικαστής Θράκης διαπίστωσε την ύπαρξη ενός κριαριού -ιδιοκτησίας της γυναίκας- άνω των 70 κιλών που παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά. Μάλιστα στο παρελθόν είχε σπάσει πόρτες χρησιμοποιώντας τα πόδια και το κεφάλι του. Με βάση και τα νέα αυτά στοιχεία, εξετάζεται το σενάριο η γυναίκα να χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από το κριάρι.

Με δεδομένο το ύψος της γυναίκας καθώς και του κριαριού, αλλά και των σημείων των χτυπημάτων που έφερε στο κορμί της (επιφανειακή ρήξη σπλήνας και κατάγματα πλευρών) εξετάζεται το ενδεχόμενο αν τα χτυπήματα τα κατάφερε το ζώο. Για αυτόν τον λόγο αναμένεται να ληφθεί δείγμα DNA από τα ρούχα και τα νύχια της 68χρονης, ώστε να διακριβωθεί εάν συνδέονται οι κακώσεις, καθώς και αν θα εντοπιστούν τρίχες ή DNA ζώου.

Τι προβληματίζει τους ιατροδικαστές

Παράλληλα, αν και οι κακώσεις υποδηλώνουν βίαιη επίθεση, η γυναίκα δεν είχε πάνω της σημάδια πάλης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η γυναίκα κατέληξε από βαριά τραύματα, ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους ιατροδικαστές, γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε δεύτερη αυτοψία στο σημείο του εγκλήματος από διαφορετικό ιατροδικαστή, είναι ότι στη σορό δεν βρέθηκαν σημάδια πάλης.

«Το θύμα έφερε βαριές κακώσεις στον θώρακα. Διαπιστώθηκε εσωτερική αιμορραγία, ρήξη εσωτερικών οργάνων. Γνωρίζουμε ότι στην περιοχή υπάρχει ένα μεγάλο κριάρι. Περιμένουμε τα αποτελέσματα DNA από τα ρούχα του θύματος, για να διαπιστωθεί με ακρίβεια η αιτία του βίαιου θανάτου της γυναίκας», είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement