Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Έβρος: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την διακίνηση μεταναστών

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, μετά την διάσωση των μεταναστών στον Έβρο και καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι στην Τουρκία γίνεται προετοιμασία για την προώθηση μεγάλου αριθμού μεταναστών προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η χαμηλή λόγω της εποχής στάθμη των νερών στον ποταμό Έβρο διευκολύνει την προώθηση μεταναστών σε νησίδες που έρχονται στην επιφάνεια.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται ενισχυμένες προσπάθειες για την παραβίαση των ελληνικών συνόρων, με την παράνομη είσοδο μεταναστών, οι ελληνικές αρχές έχουν τεθεί σε επαγρύπνηση, επιτηρώντας συνεχώς τα σύνορα, κυρίως στις περιοχές που δεν υπάρχει φράχτης. Στόχος είναι να αποτραπούν τυχόν προσπάθειες παράνομης προώθησης προσφύγων και μεταναστών.

Χθες, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την διάσωση δεκάδων μεταναστών που βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο.

Οι διακινητές συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές

Όπως μετέδωσε ο Μίλτος Σακελλάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, εκτιμά ότι το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο, καθώς οι διακινητές συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές.

«Είχαμε πριν από δύο, τρεις μέρες το περιστατικό με τα 135 άτομα. Ύστερα από παρά πολύ καιρό μια πολυάριθμη ομάδα. Το θεωρήσαμε μεμονωμένο περιστατικό. Θεωρώ πως το καλοκαίρι μας ότι θα είναι δύσκολο. Βλέπουμε ότι έχουμε την ίδια πολιτική που αφορά το μεταναστευτικό. Βλέπουμε ροές ατόμων που προωθούνται στην Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τα δύο τελευταία περιστατικά μέσα σε λίγες ημέρες είπε ότι: «Δεν είναι τυχαία τα περιστατικά. Θα ανταποκριθούμε. Μετά το δύσκολο και πρωτόγνωρο περσινό καλοκαίρι ευελπιστούμε το φετινό να είναι καλύτερο αλλά δεν ξεκινήσαμε καλά».

Παράλληλα έκανε λόγο για ξεκάθαρη συνεργασία των τουρκικών αρχών με τους διακινητές μεταναστών. «Οι διακινητές συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές. Είναι προφανές. Αλλιώς θα τους σταματούσαν. Συνεχίζει η Τουρκία να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε πολυάριθμες ομάδες ατόμων. Είναι δυο περιστατικά τα οποία είχαμε να δούμε καιρό…», τόνισε ο κ. Γιαλαμάς.


Ροή ειδήσεων

Advertisement