Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Αεροπορικά Εισιτήρια: Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές τους – Πώς να ταξιδέψετε φτηνότερα

Δημοσιεύθηκε

στις

Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές και αυξάνεται η ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια αυξάνονται και οι τιμές τους, αλλά δεν είναι μόνον αυτό το πρόβλημα με τις καλοκαιρινές μετακινήσεις.
Οι αεροπορικές εταιρίες βγαίνουν από μια περίοδο ύφεσης λόγω πανδημίας. Απέλυσαν το προσωπικό που πλεόναζε όσο δεν υπήρχε μεταφορικό έργο ισχυρό και τώρα πρέπει και να προσλάβουν πάλι προσωπικό, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις τιμές των καυσίμων που έχουν εκτοξευτεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όλο αυτό το βάρος μετακυλίεται στους επιβάτες. Οι αεροπορικές εταιρίες δεν μπορούν εύκολα να βρουν προσωπικό, γιατί πολλοί από τους απολυμένους επέλεξαν να αλλάξουν τομέα απασχόλησης. Αυτό σημαίνει καθυστερήσεις χρονικές στο μεταφορικό έργο και είναι κάτι που ισχύει σε όλο τον κόσμο και αυξάνει και τα κόστη των εταιριών γενικά.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα ακριβά καύσιμα, έχει οδηγήσει τις τιμές των εισιτηρίων στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε και πλέον ετών. Ωστόσο πάντα υπάρχουν κάποια περιθώρια για φτηνότερη αεροπορική μετακίνηση. Οι ειδικοί του κλάδου δίνουν τις εξής συμβουλές στους υποψήφιους επιβάτες: «Κάντε κράτηση νωρίς, σκεφτείτε να πετάξετε σε μικρότερα, λιγότερο πολυσύχναστα περιφερειακά αεροδρόμια και να είστε ευέλικτοι ως προς τις ημέρες που σκοπεύετε να ταξιδέψετε.»

Ήδη, στις ΗΠΑ τα εισιτήρια για πτήσεις από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι 47% υψηλότερα από ό,τι το 2021 και 34% υψηλότεροι από ό,τι την ίδια περίοδο το 2019.


Ροή ειδήσεων

Advertisement