Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας «Θωρακίζοντας το περιβάλλον, προασπίζουμε την υγεία μας»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Για να προστατεύσουμε τον άνθρωπο οφείλουμε να φροντίσουμε το οικοσύστημα και το περιβάλλον μας τώρα όσο ποτέ καθώς τα σημάδια της κλιματικής κρίσης είναι ορατά», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ειδικός παθολόγος Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Σε δήλωσή του χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής επιβάλει εγρήγορση και άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι ορατά τα σημάδια της κλιματικής κρίσης. Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας, η λειψυδρία, το λιώσιμο των πάγων και οι πυρκαγιές, σκιαγραφούν εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας παγκοσμίως. Είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή πολιτικών που θα προασπίσουν το περιβάλλον μας, που έχει άμεσο αντίκτυπο με την υγεία μας. Η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η προστασία του υδάτινου στοιχείου, η διαχείριση οργανικών αποβλήτων, οι εναλλακτικές μορφές μετακίνησης του πληθυσμού, φιλικές προς το περιβάλλον, είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που θα συντελέσουν αποφασιστικά στη βελτίωση και προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Ο σεβασμός απέναντι στο φυσικό περιβάλλον αποτελεί δείγμα παιδείας και πολιτισμού. Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να το θωρακίσουμε προς όφελος της κοινωνίας μας και για το μέλλον των παιδιών μας».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement