Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σκέρτσος για ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Αν ήταν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις εξουσίας, θα πρότειναν υπεύθυνα μέτρα φορολογίας

Δημοσιεύθηκε

στις

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν επιτέλους την κοινή τους ψυχή στην πορεία για να αποκτήσουν και κοινή ‘σάρκα’. Ενώ καθημερινά μας βομβαρδίζουν με τρομακτικές θεωρίες έκτακτων φόρων που φρενάρουν την ανάπτυξη, διώχνοντας τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας, επιμένουν σε ένα μεγάλο ψέμα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τις μειώσεις φόρων.

«Τάζουν μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, χωρίς να λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν σε μόνιμη βάση για να καλύψουν το κενό 3,5 δισ. ευρώ που θα προκύψει στα δημόσια έσοδα, ώστε να χρηματοδοτηθούν μόνιμες δαπάνες δημόσιας υγείας, παιδείας και ασφάλειας» επισημαίνει ο κ. Σκέρτσος και προσθέτει:

«Τους θυμίζουμε ότι οι μόνιμες περικοπές φόρων απαιτούν μόνιμα ισοδύναμα – και όχι έκτακτα – δημοσιονομικά αντίμετρα. Συνεπώς, αναμένουμε να μας πουν ποιους φόρους θα αυξήσουν για να εξασφαλίσουν 3,5 δισ. ευρώ έσοδα σε μόνιμη βάση.

Επιπλέον, δεν μας εξηγούν γιατί στη Ισπανία της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Σάντσεζ που δοκίμασε το ίδιο μέτρο μείωσης του ΦΠΑ, η μείωση αυτή δεν έφτασε στις τιμές καταναλωτή και ο πληθωρισμός τροφίμων συνεχίζει να τρέχει με υψηλότερο ρυθμό από την Ελλάδα».Ο κ. Σκέρτσος σημειώνει ότι αν τα δυο κόμματα «ήταν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις εξουσίας, θα πρότειναν και αντίστοιχα υπεύθυνα μέτρα. Όμως λειτουργούν, δυστυχώς, ως κόμματα καταγγελίας που απεχθάνονται την ευθύνη και κοροϊδεύουν κατά πρόσωπο τους πολίτες. Δυστυχώς δεν κατάλαβαν κανένα από τα μηνύματα της πρώτης κάλπης ενώ αποκαλύπτουν – ηθελημένα ή άθελα – και ποιες είναι οι φιλοδοξίες τους για τη δεύτερη».


Ροή ειδήσεων

Advertisement