Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις – Οι δικαιούχοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Από σήμερα  Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023 στις 9 π.μ. έως και τις 7 Ιουνίου 2023 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τις κατασκηνώσεις της περιόδου 2023.

Διευκρινίζεται πως οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του Φορέα κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς TAXIS και οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα αφορά στα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και τα παιδιά των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Ειδική μέριμνα υπήρξε για μία ευάλωτη κατηγορία πληθυσμού καθώς για πρώτη φορά, ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, εντάχθηκαν και συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις τα τέκνα ηλικίας 6-16 ετών που είναι άμεσα δικαιούχοι σύνταξης λόγω θανάτου του ενός ή και των δύο γονέων τους.

Οι πέντε κατασκηνωτικές περίοδοι

Οι πέντε κατασκηνωτικές περίοδοι αφορούν στα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, 15 ημερών έκαστη για τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:
⦁ για την 1η κατασκηνωτική περίοδο (15/6/2023-30/6/2023),
⦁ για τη 2η κατασκηνωτική περίοδο (1/7/2023 – 15/7/2023),
⦁ για την 3η κατασκηνωτική περίοδο (16/7/2023- 30/7/2023),
⦁ για την 4η κατασκηνωτική περίοδο (31/7/2023-14/8/2023),
⦁ για την 5η κατασκηνωτική περίοδο (15/8/2023- 29/8/2023), καθώς και
⦁ για την 6η κατασκηνωτική περίοδο (1/9/2023-10/9/2023 μετά τη λήξη του κατασκηνωτικού προγράμματος των παιδιών τυπικής ανάπτυξης), διαμονής δέκα ημερών για ωφελούμενα τέκνα με αναπηρία.

Η έναρξη και η λήξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου μπορεί να διαφοροποιείται ανά κατασκηνωτική επιχείρηση, σε κάθε περίπτωση όμως το χρονικό διάστημα διαμονής στην κατασκηνωτική επιχείρηση είναι  15 ημέρες.

Οι δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων & συνταξιούχων των τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2023.

Ειδικότερα:

⦁ Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία ασφαλισμένων & συνταξιούχων των πρώην φορέων ΤΑΞΥ, ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΑΤΤΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ/ΤΣΕΥΠ, ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ/ΤΠΔΑ-ΤΥΔΑ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΘ, ΕΤΑΑ/ΤΠΔΕ-ΤΥΔΕ (Δικαστικοί Επιμελητές), ΕΤΑΑ/ΤΑΣ, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ/ΤΑΝΤΠ, ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΕΛΤΑ,ΟΣΕ,ΤΡΕΝΟΣΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ) και ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕ Μετάλλου.

⦁ Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, συνταξιούχων του πρώην φορέα ETAA/TAN.

⦁ Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, άμεσα συνταξιούχοι λόγω θανάτου του ενός ή και των δύο γονέων τους.

⦁ Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, εν ενεργεία υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων των πρώην φορέων, που συγχωνεύτηκαν στον e-ΕΦΚΑ.

Οι θέσεις και το αποτέλεσμα

Συνολικά για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ζητήθηκαν 36.000 θέσεις και προσφέρθηκαν 33.719 θέσεις για τις 5 κατασκηνωτικές περιόδους, που αφορούν σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης.
Λόγω της μείωσης των προσφερόμενων από τις κατασκηνώσεις θέσεων, σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης για συγκεκριμένη κατασκηνωτική επιχείρηση και κατασκηνωτική περίοδο οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν, με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, οπότε όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή, η οποία πρέπει να υπογραφεί και να παραδοθεί κατά την άφιξη στην κατασκήνωση.

enikonomia.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement