Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Mε λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Πνεύματος

Στο επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Πατρών 

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί την Εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Πάτρα.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχαν οι Μητροπολίτες Πατρών, κ. Χρυσόστομος και Κινσάσας, κ. Θεοδόσιος, πλαισιωμένοι από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.


Μεγάλη η συμμετοχή πιστών όπου παρευρέθηκαν στον Ιερό Ναό για να εορτάσουν την Δεσποτική Εορτή του Αγίου Πνεύματος.
Ο τριήμερος εορτασμός ξεκίνησε το Σάββατο, οπότε τελέστηκε Μέγας Εσπερινός, ενώ την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Ἐσπερινός τῆς γονυκλισίας μετά θείου κηρύγματος ὑπό τοῦ Ἀρχμ. π.Τιμοθέου Παπασταύρου.
Το απόγευμα της Κυριακής έγινε ο Μέγας Πανηγυρικός ‘Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, ενώ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες το απόγευμα με Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετά Παρακλήσεως στην Αγία Τριάδα, στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας μέσω των οδών Αγ. Τριάδος – Βενιζέλου – Ψελλού – Βορείου ‘Ηπείρου – Δάμωνος – Αγίας Τριάδος και επιστροφή στον Ιερό Ναό.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement