Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

«Ένιωσα μεγάλη χαρά και τιμή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γιάννης Μολφέτας μιλάει στη «Γ» για τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα 3×3 Open, για τον Απόλλωνα και τα δικά του σχέδια

Ο Πατρινός αθλητής Γιάννης Μολφέτας (γεννημένος στις 28/1/1992, ύψους 1,96μ. γκαρντ-φόργουορντ) -ο νεότερος- «κουβαλάει» στην πλάτη του ένα βαρύ όνομα. Θείος του ήταν ο αείμνηστος Ανδρέας Μολφέτας, πρώην καλαθοσφαιριστής, προπονητής και παλαιότερα πρόεδρος της ΚΑΕ Απόλλων Πάτρας και ξάδελφός του ο συνονόματός του παλαιός παίκτης της μελανόλευκης ομάδας Γιάννης Μολφέτας.

Συνέντευξη στον ΤΑΣΟ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Αυτό δεν τον εμπόδισε να «χτίσει» τη δική του καριέρα, φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα από το 2003, όταν έπιασε για πρώτη φορά την πορτοκαλί μπάλα έως το 2018, αφού πρώτα έκανε ένα… διάλειμμα υπογράφοντας πρώτα στον Δούκα (2015) και έπειτα στον Πανιώνιο (2017).

Η καλή απόδοση που είχε με τους συλλόγους που αγωνίστηκε, του άνοιξαν την πόρτα της Εθνικής Εφήβων, καθώς τη διετία 2009-2010 αγωνίστηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στο Βίλνιους της Λιθουανίας όπου η Εθνική κατέλαβε την όγδοη θέση.

Από εκεί και έπειτα δεν υπήρξε κλήση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ώσπου ο προπονητής της Εθνικής ομάδας 3×3 Open Άγγελος Τσαγκαράκης, έμαθε για τα… «κατορθώματά» του τη χρονιά που έφυγε με τον Χαρίλαο Τρικούπη στο πρωτάθλημα της Elite Basket League και τον κάλεσε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, προκειμένου να βρεθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του (Ανδρέας Πετρόπουλος, Πέτρος Μελισσαράτος, Παναγιώτης Ζαραϊδώνης, Ρένος Μπάλος, Νίκος Χουχούμης), στο Βουαρόν της Γαλλίας, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το τουρνουά Big Twelve.

Ο έμπειρος παίκτης, με συνέντευξή του στη «Γ» μίλησε για τις εντυπώσεις του με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας 3×3 Open, για τους δικούς του στόχους, αλλά και την ομάδα του Απόλλωνα.

-Κλήθηκες να συμμετάσχεις στην Εθνική ανδρών 3×3, στο τουρνουά Big Twelve στο Βουαρόν. Πώς ένιωσες όταν δέχτηκες την πρόσκληση;

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον coach Άγγελο Τσαγκαράκη που με επέλεξε ώστε να είμαι μέλος της Εθνικής ανδρών 3×3. Όταν με πήρε τηλέφωνο ένιωσα μεγάλη χαρά αλλά και τιμή που θα εκπροσωπήσω και εγώ την ομάδα της Εθνικής και την χώρα. Το συναίσθημα ήταν όμορφο και είχα να το νιώσω αρκετά χρόνια από τότε που ήμουν μέλος της Εθνικής εφήβων. Το τηλεφώνημα με πήγε αρκετά χρόνια πίσω. Διότι οι εμπειρίες αυτές είναι πανέμορφες και τις θυμάσαι για πάντα».

-Ποιες εμπειρίες αποκόμισες από τη συμμετοχή σου αυτή;

«Πρώτα από όλα παίρνεις εμπειρίες στο 3×3 και αυτό γιατί είναι μπάσκετ αλλά διαφορετικό. Μαθαίνεις διαφορετικά πράγματα όπου μόνο ένας πρωταθλητής 3×3 μπορεί να στα μεταλαμπαδεύσει. Και αυτός είναι ο προπονητής μας που έχει από τις μεγαλύτερες εμπειρίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης αγωνίζεσαι αντίπαλος με τους κορυφαίους τους αθλήματος από όλες τις χώρες. Οπότε αμέσως γίνεσαι καλύτερος και αποκομίζεις εμπειρίες».

Άνδρες και γυναίκες της Εθνικής ομάδας 3×3 λίγο πριν «πετάξουν» για τις διεθνείς τους υποχρεώσεις

-Ποια η διαφορά όταν αγωνίζεσαι τρεις εναντίον τριών σε σχέση με παραπάνω παίκτες;

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο 3×3 με το κανονικό μπάσκετ. Πρώτα από όλα η δύναμη, η εκρηκτικότητα και η αντοχή κάνουν τη διαφορά διότι είναι συνεχόμενο. Εν συνεχεία όλα γίνονται γρήγορα και πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό όσο γίνεται γιατί η καρδιά δουλεύει σε υψηλούς παλμούς και πρέπει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις μέσα σε 12 δευτερόλεπτα ώστε να εκπληρώσεις επίθεση. Εδώ να σημειώσω πως γίνεται μεγάλος αγώνας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μαζί με τον coach Άγγελο Τσαγκαράκη ώστε η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να ανέβει στην παγκόσμια κατάταξη 3×3».

-Ένιωσες παιδί από την εμπειρία σου αυτή, θυμούμενος τα «μονά» παιχνίδια στο σχολείο;

«Στην αρχή ένιωσα σαν παιδί από την εμπειρία, γιατί τα περισσότερα πρωταθλήματα γίνονται σε γήπεδα κατάλληλα διαμορφωμένα με τις προδιαγραφές της FIBA αλλά και σε εξωτερικό χώρο. Οπότε κατευθείαν γυρνάμε χρόνια πίσω, τότε που παίζαμε όλοι στις αλάνες και στα σχολεία. Το 3×3 μαζεύει κόσμο και το σημαντικότερο είναι τα μικρά παιδιά που τους αρέσει αυτό που βλέπουν δίπλα τους και παρασύρονται στο να πιάσουν μπάλα. Έτσι περισσότερα παιδιά θα πάνε κοντά στον αθλητισμό που είναι υγεία. Και όλο και περισσότεροι αθλητές μπάσκετ θα βγαίνουν. Είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα για τα παιδιά ώστε να πάρουν το ερέθισμα και η Ελλάδα να βγάλει στις επόμενες γενιές περισσότερους αθλητές μπάσκετ».

 

-Ας πάμε στα καθ΄ ημάς. Με τον Χαρίλαο Τρικούπη μείνατε εύκολα στο πρωτάθλημα της Elite Basket League. Οι φετινοί στόχοι της ομάδας σου;

«Η Elite Basket League φέτος ήταν ίσως η πιο ανταγωνιστική και δύσκολη χρονιά που έχω παίξει όλα αυτά τα χρόνια. Ο στόχος της ομάδας ήταν για φέτος η παραμονή στην κατηγορία, κάτι που πετύχαμε. Όμως όπως προανέφερα η δυσκολία του πρωταθλήματος μας χώριζε 1 με 2 νίκες από την είσοδο στα playoff. Κάναμε 14 νίκες στην κανονική διάρκεια κάτι που με αυτές τις νίκες τα προηγούμενα χρόνια θα είχες σωθεί χωρίς την είσοδο στα playouts. Ήταν μια όμορφη και γεμάτη χρονιά στον Τρικούπη από όλες τις απόψεις. Πρώτα από τους πολλούς αγώνες και στη συνέχεια από το όμορφο κλίμα και τις στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί. Ο επαγγελματισμός και οι παροχές που είχαμε είναι ομάδα-πρότυπο».

-Τι προτίθεσαι να πράξεις για τη νέα χρονιά που έρχεται. Θα μείνεις ή θα φύγεις;

«Όσο για τη νέα χρονιά δεν γνωρίζω τι προτίθεμαι να κάνω διότι είναι νωρίς ακόμα. Όμως έχουν υπάρξει επαφές με ομάδες. Αυτή την στιγμή αφού τελειώσουμε τους αγώνες με την Εθνική ομάδα θέλω να κάτσω με την οικογένειά μου και να αφιερώσω όσο γίνεται περισσότερο χρόνο».

Ο Μολφέτας έτοιμος να σουτάρει μπροστά σε αντίπαλό του

-Θα ήθελα τέλος να μου κάνεις ένα σχόλιο για την πορεία του Απόλλωνα τη χρονιά που πέρασε;

«Ο Απόλλωνας είναι ομάδα που πρέπει να βρίσκεται πάντα στην Basket League. Η ιστορία, η υγεία και ο κόσμος που γεμίζει σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο (κάτι που δεν το βλέπουμε εύκολα σε όλες τις ομάδες) την κάνουν αυτομάτως παράδειγμα. Στην Α1 δεν μπορείς εύκολα να μπεις σφήνα στις πιο ψιλές θέσεις διότι άλλες ομάδες έχουν μεγαλύτερη δυναμική. Οπότε η χρονιά είναι πετυχημένη και ως Πατρινός αλλά και αθλητής που προήλθα από τις ακαδημίες της ομάδας θέλω πάντα να βρίσκεται στην Α1».

*Από την έντυπη έκδοση της “Γ”. 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement