Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

«Μια αξιοπρεπή πορεία στην Α’ Κατηγορία»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο Νίκος Ψαρράς μιλάει στη «Γ» για την ιστορική άνοδο του Αχαϊκού και τους στόχους της ομάδας 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Ο Αχαϊκός πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και πήρε μια ιστορική άνοδο.

Μια άνοδος μετά από 21 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου καθώς από τη νέα αγωνιστική χρονιά θα αγωνίζεται στα «σαλόνια» του τοπικού πρωταθλήματος.

Ο Αχαϊκός να θυμίσουμε ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε δεύτερος με μια διαφορά ενός βαθμού από τον πρώτο και μέσω των μπαράζ ανόδου κατέκτησε την πρώτη θέση παίρνοντας δίκαια μια ιστορική για τον σύλλογο άνοδο.

Ένας σύλλογος ο οποίος ιδρύθηκε από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής και του ΠΑΟΚ Γιάννη Ψαρρά με τον γιο του Νίκο να αναφέρει ότι ήταν το «Α» και το «Ω» σε αυτή την άνοδο.

Η «Γ» επικοινώνησε με τον αρχηγό του Αχαϊκού Νίκο Ψαρρά ο οποίος μιλάει για τα συναισθήματα που έφερε αυτή η ιστορική άνοδος, για τον πατέρα του Γιάννη αλλά και για τον σχεδιασμό της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

 «Γ»: Πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου άνοδος στην Α’ Κατηγορία, ποια τα συναισθήματά σου;

Ν.Ψ.: Τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ έντονα διότι αυτή την ομάδα την έχτισα με τον πατέρα μου από το 2002 οπότε αυτή η άνοδος ήταν η επιτομή σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε όλα τα χρόνια.

 

«Γ»: Σε μια ανάρτησή σου ανέβασες μια φωτό με τον πατέρα σου Γιάννη, αναφέροντας: «πατέρα, τα καταφέραμε». Πόσο σημαντική ήταν και για τους δυο σας αυτή η άνοδος;

Ν.Ψ.: Στην ανάρτησή μου έγραψα: «πατέρα, τα καταφέραμε» διότι όλη την χρόνια παλέψαμε πάρα πολύ με τον πατέρα μου και την υπόλοιπη ομάδα ώστε να το καταφέρουμε. Όλα τα παιδιά είναι φοιτητές και απαιτούσε μεγάλη οργάνωση και ατέλειωτες ώρες σχεδιασμού για τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά θέματα. Τον τελευταίο καιρό η πίεση ήταν μεγάλη που νιώθαμε και βλέπαμε την άνοδο ως μονόδρομο μετά από μια τέτοια πορεία.

 

«Γ»: Ο στόχος ήταν εξαρχής το πρωτάθλημα ή προέκυψε στην πορεία;

Ν.Ψ.: Στόχος δεν ήταν εξαρχής το πρωτάθλημα αλλά γνωρίζαμε ότι με το επίπεδο των παικτών μας θα πρωταγωνιστήσουμε. Μετά τη 10η αγωνιστική που ήμασταν αήττητοι είπαμε ότι τώρα όπως έχουν τα πράγματα κυνηγάμε το πρωτάθλημα.

 

«Γ»: Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια του πατέρα σου Γιάννη Ψαρρά τόσο στην ίδρυση του σωματείου όσο και στην τωρινή επιτυχία της ιστορικής ανόδου;

Ν.Ψ.: Ο πατέρας μου είναι το Α και το Ω στην ομάδα διότι αυτός σκέφτηκε το όνομα, τα χρώματα και την έχτισε. Πέρα από αυτό η προπονητική του εμπειρία μας χάρισε πάρα πολλούς βαθμούς με κινήσεις που έκανε στα παιχνίδια.

 

«Γ»: Έχετε ξεκινήσει τον σχεδιασμό σας για τη νέα χρονιά;

Ν.Ψ.: Ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει ώστε να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία στην Α κατηγορία.

 

 «Γ»: Θα στηριχτείτε στα νέα παιδιά της ακαδημίας σας ή θα προσθέσετε και παίκτες έμπειρους;

Ν.Ψ.: Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν τα περισσότερα παιδιά, ωστόσο θα γίνουν προσθήκες από παίκτες που ξέρουν καλά ανώτερες κατηγορίες ώστε να μπορούμε να δώσουμε ευκαιρίες και σε παιδιά από την Ακαδημία μας.

 

«Γ»: Πού θα ήθελες να αφιερώσεις αυτή την άνοδο;

Ν.Ψ.: Την άνοδο θα ήθελα να την αφιερώσω στον αδερφό μου που ζει στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια και βοηθάει με τον δικό του τρόπο και όλη την χρονιά βίωσε και αυτός όλο αυτό που ζήσαμε.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω δύο ανθρώπους που η συμβολή τους στην άνοδο ήταν καθοριστική, τον προπονητή μας και συνεργάτη του πατέρα μου, Κώστα Κραβαριώτη (Τσίτσο) διότι ήταν εκεί όλο τον καιρό σε κρύα και ζέστες να μας προπονεί και να μας πιέζει ώστε να μην χαλαρώνουμε, και τον Χρήστο Λούβαρη που με την οργάνωσή του, τις πολύτιμες συμβουλές του και την καθοδήγησή του μας έκανε να δίνουμε το 110%.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement