Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα μηνύματα της κάλπης μας λένε να πάμε μπροστά με την κοινωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Γράφει ο Ανδρέας Τσώκος,
Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου περνούν πλέον στην ιστορία και είμαστε μπροστά σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση, μια μάχη για το μέλλον της πατρίδας μας.

Το αποτέλεσμα όμως των πρώτων εκλογών μπορεί να γίνει πυξίδα για να προχωρήσουμε ως πολίτες και ως κοινωνία, καθώς οι ψήφοι των πολιτών είναι τα «θέλω» τους, ως επιλογές ανάμεσα στα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων. Η κορύφωση της έκφρασης της λαϊκής βούλησης, η μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας, οι εκλογές έδειξαν μια σειρά από σημεία που δεν πρέπει να παραβλέψουμε ως πολίτες και ως κοινωνία, για τα επόμενά βήματά μας.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας ήταν μεγάλη. Τα μεγάλα ποσοστά που κατέγραψε η ΝΔ σε όλη την επικράτεια και στην Αχαΐα ήταν κάτι μη αναμενόμενο για όσους διάβαζαν τις δημοσκοπήσεις ή άκουγαν διάφορες θεωρίες στον δημόσιο διάλογο. Όμως όσοι μιλήσαμε με τους πολίτες και προσπαθούμε από κοινού να λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, είχαμε αντιληφθεί ότι οι πολίτες θέλουν η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει να είναι στο τιμόνι της χώρας.
Το αποτέλεσμα των εκλογών εκφράζει την έντονη ανάγκη της κοινωνίας να συνεχίσουμε να προωθούμε σε μεταρρυθμίσεις, για ψηφιακό και αξιοκρατικό ελληνικό κράτος, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ανάπτυξη. Αναδείχθηκε μία σημαντική πρόοδος της ελληνικής κοινωνίας ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι πολίτες το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στην κάλπη. Ήταν μία επιβράβευση, όχι μόνον του έργου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του ορθού πολιτικού λόγου. Μία άλλη αντίληψη για την πολιτική, η οποία ανάγει την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη σε κυρίαρχες αξίες. Αλλά και μια κάθετη απόρριψη της τοξικότητας στον χώρο της πολιτικής.
Είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό, όταν διαπιστώνουμε ότι η αύξηση του ποσοστού της δεν προήλθε από περιοχές με διαχρονικά καλή επίδοση, αλλά από περιοχές όπου διαχρονικά οι άλλες πολιτικές δυνάμεις είχαν χτίσει «παράδοση».
Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στην Αχαΐα, είχαμε μεγάλη ανατροπή των πολιτικών ισορροπιών και ένα «κάστρο», ως είθισται να λέγεται, έπεσε. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει την πρωτιά και ποσοστό 40,3% στις εκλογές του 2019, μετά από μια επιτυχημένη κυβερνητική θητεία, η ΝΔ έλαβε το 33,95% περνώντας στην πρώτη θέση και αυξάνοντας τον απόλυτο αριθμό των ψήφων της και αλλάζοντας χρώμα στον χάρτη: Η Αχαΐα είναι μπλε.
Είναι μοναδικό φαινόμενο, μετά το 1974, το πρώτο κόμμα να έχει υπερδιπλάσιο αριθμό ψήφων από το δεύτερο. Το πολιτικό σκηνικό μεταβάλλεται ριζικά: Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και η ευκαιρία που διαβλέπει το ΠΑΣΟΚ για να αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση καθιστούν ουσιαστικά μονόδρομο για την χώρα την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών μας.
Η στήριξη των πολιτών στην Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα, άκουσε τους πολίτες και έδειξε τον δρόμο για ανανέωση, μεταρρυθμίσεις, μεγάλες αλλαγές για πρόοδο στον τόπο. Όλοι εμείς τα νέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν μάθαμε στα εύκολα, ούτε επαναπαυόμαστε. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των μαχών για την πατρίδας μας, με εφόδια τις τεχνοκρατικές γνώσεις, που άλλα κόμματα δαιμονοποιούν ή απαξιώνουν, με γνώση, μελετάμε κάθε μας κίνηση και εργαζόμαστε με συνέπεια για όσα ονειρευόμαστε. Είμαστε μέσα στην κοινωνία, ζούμε κι εμείς οι ίδιοι τα προβλήματα και αγωνιζόμαστε για να τα αντιμετωπίσουμε. Όλα αυτά μας έδωσαν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, τους οποίους ευχαριστούμε που είναι μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα.
Θα ήθελα να τονίσω επιπλέον το εξής: Δεν ήταν δική μας επιλογή να προσέλθουν δεύτερη φορά οι πολίτες στις κάλπες. Η απλή αναλογική και οι γνωστές ιδεοληψίες μέρους της άλλης πλευράς μας μας επιβάλλουν μια νέα εκλογική διαδικασία, φέρνοντας μας «πίσω», ενώ ο λαός μίλησε. Παρά ταύτα η δυναμική της κοινωνίας για να πάμε μπροστά δίνει τις απαντήσεις.
Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ ισχυρή για να δώσει λύσεις για να είναι αποτελεσματική για να παράγει έργο και για αυτό πρέπει να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να κατανοήσουμε όλοι, κάθε συμπολίτης μας, ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι μια νέα κάλπη και είναι άδεια.
Η λαϊκή βούληση πρέπει να επιβεβαιωθεί και να επισφραγιστεί. Μόλις οι πολίτες δώσουν και αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης στην Νέα Δημοκρατία, οφείλουμε να ακούσουμε την εντολή τους και να προχωρήσουμε με τόλμη στις αναγκαίες αλλαγές που απαιτούνται για την πατρίδα μας. Η κάλπη την Κυριακή 25 Ιουνίου είναι άδεια, ας μην αφήσουμε να γεμίσει με ψήφους κενές ουσίας. Να είμαστε όλοι στην κάλπη για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement