Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Οικονομία

Επίδομα ανεργίας: Οι αλλαγές που εξετάζουν ΔΥΠΑ και υπουργείο Εργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την σύνδεση του επιδόματος ανεργίας με τον μισθό που έπαιρνε ο άνεργος πριν να βγει στην ανεργία, μελετά το υπουργείο Εργασίας, παράλληλα με την αύξηση του επιδόματος.

Τις αλλαγές εξετάζει ειδική επιτροπή του υπουργείου, με βάση την έκθεση Πισσαρίδη. Στην επιτροπή συμμετέχουν και στελέχη της ΔΥΠΑ. Αυτό που εξετάζεται είναι η πιλοτική εφαρμογή των προτάσεων της έκθεσης Πισσαρίδη, αναφορικά με το επίδομα ανεργίας. Μεταξύ άλλων συζητείται η αύξηση του ποσού του επιδόματος ανεργίας, αλλά για ορισμένο χρονικό διάστημα. Η πρόταση είναι τους πρώτους 6 μήνες της επιδότησης το ποσό να είναι κοντά στον μέσο μισθό που έπαιρνε ο άνεργος τα τελευταία χρόνια ου εργαζόταν και στη συνέχεια το επίδομα να μειώνεται σταδιακά, ώστε στο τέλος του χρόνου επιδότησης να φτάνει στα 479 ευρώ, που είναι σήμερα.

Το ποσό αυτό (που ισχύει σήμερα) καθορίστηκε την 1η Απριλίου, με βάση την τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού και με βάση την πρόταση που εξετάζεται κανείς άνεργος δεν θα παίρνει επίδομα μικρότερο των 479 ευρώ.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement