Connect with us

Αθλητικα

«Ζωντανή» η μνήμη του Πέτρου…

Published

on

 

Συμπληρώθηκαν χθες δεκαπέντε χρόνια από την μέρα που «πέταξε» στα ουράνια ο τερματοφύλακας των «Πετεινών»- Σκέψεις για «επιστροφή» του τουρνουά στη μνήμη του

Όσα χρόνια κι αν περάσουν κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τον ταλαντούχο τερματοφύλακα των «Πετεινών» Πέτρο Ανδρονικίδη.

Ήταν 7 Ιουνίου του 2008 όταν ο Πέτρος έχασε την ζωή του σε τροχαίο βυθίζοντας στη θλίψη τόσο την οικογένειά του όσο και τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Ο Πέτρος ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο, πάντα με το χαμόγελο και παιδί «έξω καρδιά». Ένας εξαιρετικός χαρακτήρας που από την πρώτη στιγμή κέρδιζε τους πάντες. Ήταν αξιαγάπητος, δεν κράταγε κακίες και ήταν πρόθυμος να βοηθήσει οποιονδήποτε το είχε ανάγκη, ενώ ήταν «ανοιχτό βιβλίο».

Μάλιστα, η οικογένειά του τιμώντας τη μνήμη του και το πάθος του για το ποδόσφαιρο ξεκίνησε τουρνουά στην μνήμη του και πράγματι η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

Για εννιά συνεχόμενα έτη που διεξαγόταν το τουρνουά στην μνήμη του ο αριθμός των φίλων του Πέτρου που ήθελαν να αγωνιστούν αλλά και να δώσουν το «παρών» στην μνήμη του ξεπερνούσε τις 50 συμμετοχές στο γήπεδο του Ντα Λουζ και μετά στο γήπεδο των Πετεινών.

Η διοργάνωση σταμάτησε την περίοδο του κορωνοϊού ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να διεξαχθεί ξανά με την οικογένεια Ανδρονικίδη να σκέφτεται την επόμενη χρονιά να γίνει επανεκκίνηση.

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνη την ημέρα που ο Πέτρος έφυγε για το μακρινό ταξίδι, όμως παραμένει «ζωντανός» στις μνήμες όλων…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement