Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κινητικότητα για την επένδυση στη Ροδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε τροχιά υλοποίησης έχει τεθεί εκ νέου από τους ενδιαφερόμενους η δημιουργία σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης (πολυτελές ξενοδοχείο σε συνδυασμό με τουριστικές κατοικίες) στην περιοχή Ροδιάς Αιγιαλείας επένδυση εκτιμώμενης αξίας 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ανάπτυξη που προωθεί η εταιρεία Fidetrust Investments LTD & Group, ελληνικών συμφερόντων με έδρα το Λονδίνο, επί  εκτάσεως περίπου 700.000 τ.μ., πλησίον της ακτής του Κορινθιακού Κόλπου, ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία παραχωρώντας την έκταση διατηρεί ποσοστό στην επένδυση.

Βάσει του σχεδιασμού θα κατασκευαστεί πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 150 δωματίων (5 αστέρων) τη διαχείριση της οποίας θα αναλάβει γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα (με την οποία ο επενδυτής είναι σε επαφή) συνεδριακό κέντρο, υδάτινο πάρκο, εμπορικό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου γκολφ και περίπου 200 βίλες που στόχος είναι να πουληθούν κυρίως σε ξένους υπηκόους.

Η εν λόγω ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης σύγχρονο κέντρο ευεξίας, ιατρικό και ερευνητικό κέντρο και κέντρο αποκατάστασης, συγκρότημα το οποίο θα διευθύνεται από γνωστό καθηγητή – ιατρό. Ο σχεδιασμός για την σύνθετη τουριστική ανάπτυξη στην Αιγιαλεία εκκινεί από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και έχει ήδη εγκριθεί σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Ροή ειδήσεων

Advertisement