Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε το σκέλος της προκαταρκτικής διερεύνησης-Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας το μπαράζ εμπρησμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο… μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών βρίσκεται η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες, σε καταστήματα και σε οχήματα τόσο στο κέντρο όσο και σε συνοικίες της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ» ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της διερεύνησης της υπόθεσης με δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από την παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεωργίου Μπισμπίκη προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας Κωνσταντούλα Αθανασόπουλου, η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, τον περασμένο Απρίλιο.

Αφορμή προκάλεσε το μπαράζ των «επιθέσεων» με γκαζάκια και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε σταθμευμένα οχήματα τις νυχτερινές ώρες, ενέργειες που – όπως όλα δείχνουν- πως είχαν προειδοποιητικό χαρακτήρα από «ανθρώπους της νύχτας».

Κλήθηκαν να καταθέσουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν προανακριτικά τις υποθέσεις και τα αποτελέσματα που προέκυψαν επανυποβλήθηκαν στην Εισαγγελική Αρχή της Πάτρας, τα οποία θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από εισαγγελικό λειτουργό.

Όλα αυτά μετά το και το νέο περιστατικό εμπρησμού οχήματος που καταγράφηκε στην οδό Ανθείας σε όχημα γυναίκας. Η φωτιά στο όχημα προκλήθηκε από εύφλεκτο υγρό που έριξαν άγνωστοι στο μπροστινό μέρος του Ι.Χ.  Το “χτύπημα” φέρεται να σχετίζεται με αντίστοιχο συμβάν στην ίδια περιοχή, όπου στο στόχαστρο βρέθηκε αυτοκίνητο του πρώην συζύγου της.  Την συγκεκριμένη υπόθεση την χειρίζεται σε προανακριτικό στάδιο το αρμόδιο Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όμως, επικρατεί – σύμφωνα με πληροφορίες- έντονος προβληματισμός στις αρμόδιες αρχές καθώς τα περιστατικά έχουν αυξηθεί ανησυχητικά.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για τις «ανοικτές υποθέσεις» και προσπαθούν να βρουν στοιχεία που θα «δέσουν» τους δράστες που βρίσκονται πίσω από συγκεκριμένα περιστατικά, τοποθέτησης εμπρηστικών μηχανισμών σε καταστήματα αλλά και σε οχήματα.

Παράλληλα, στον σχεδιασμό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται αιφνιδιαστικές «εξορμήσεις» και προληπτικές προσαγωγές προκειμένου να φθάσει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και να υπάρξει έλεγχος στη νύχτα.

Πάντως, ενόψει και της έναρξης της λειτουργίας των καλοκαιρινών καταστημάτων πληθαίνουν οι φωνές πολιτών που θεωρούν πως επιβάλλεται η ενίσχυση της αστυνόμευσης στις παραλιακές ζώνες σε μόνιμη βάση για να υπάρξει αποτροπή έκνομων ενεργειών με απρόβλεπτες συνέπειες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement