Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Πόλος έλξης οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντική αύξηση των εγγραφών νέων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφεται σε σχέση με πέρσι στις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής.

Πρόκειται για περιοχές τις οποίες επιλέγουν είτε ξένοι τουρίστες που επιθυμούν κατά την άφιξη τους στη χώρα μας ή αναχωρώντας από κάποιο ελληνικό νησί, να διαμείνουν για λίγες μέρες στην Αθήνα, είτε κάτοικοι της πρωτεύουσας που διαλέγουν να περάσουν το καλοκαίρι κοντά στην πόλη αλλά και δίπλα στη θάλασσα. Κυρίως δε, οικογένειες με παιδιά που αναζητούν μία πλήρως εξοπλισμένη κατοικία και την ίδια στιγμή διαθέτουν περιορισμένο προϋπολογισμό για τις διακοπές τους.

Στο επίκεντρο των επιλογών τους βρίσκεται το Πόρτο Ράφτη, η Ανάβυσσος, ο Ωρωπός και η Αρτέμιδα ενώ όσοι διαθέτουν υψηλότερο «μπάτζετ» επιλέγουν κυρίως το Σούνιο, τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση διαθεσίμων ακινήτων

Μεταξύ Μαΐου 2022 και Μαΐου 2023 ο αριθμός των ακινήτων – ολόκληρα διαμερίσματα και κατοικίες – που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, αυξήθηκε έως και κατά σχεδόν 60%.

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων της Airdna που επεξεργάστηκε το δίκτυο E-Real Estate, στη Ραφήνα καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 58,97%, δηλαδή από 78 ακίνητα πέρσι σε 124 φέτος, ενώ στο Κορωπί κατά 40,66%, από 91 ακίνητα σε 128 το 2023.

 

Αύξηση 39,82% μέσα σε έναν χρόνο εμφάνισε η Βουλιαγμένη και 36,29% ο Πειραιάς ενώ σε Βούλα, Βάρκιζα και Βάρη τα εγγεγραμμένα ακίνητα αυξήθηκαν κατά 30,97%. Αντίστοιχο ποσοστό αύξησης καταγράφεται και στον Μαραθώνα.

Πέραν των παραθαλάσσιων περιοχών αύξηση των ακινήτων που είναι διαθέσιμα μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφεται και στην Αθήνα, της τάξεως του 27,71%, δηλαδή από 7.168 τον Μάιο του 2022 σε 9.154 ακίνητα τον αντίστοιχο μήνα φέτος.

CNN.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement