Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κώστας Ζησιμόπουλος: «Αναγκαία η ανίχνευση ασθενών πασχόντων από ηπατίτιδα C»

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι τρέχουσες εξελίξεις σε ότι αφορά την ηπατίτιδα C, μία νόσο για την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως φιλόδοξο στόχο την εκρίζωσή της έως το 2030, παρουσιάστηκαν προχθές στην ημερίδα που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών την και καλύφθηκε με υβριδικό τρόπο.
Στην ημερίδα που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και βασίστηκε στην προσπάθεια του Ηπατολογικού Ιατρείου του Π.Γ.Ν. Πατρών για διασύνδεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το Ηπατολογικό Ιατρείο, συμμετείχαν ιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ενώ εκ μέρους του Ηπατολογικού Ιατρείου απευθύνθηκε στους ιατρούς ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας Χρήστος Τριάντος.

Εισηγητής ήταν ο Κωνσταντίνος Α. Ζησιμόπουλος, MD, PhD, Ειδικός Παθολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος παρουσίασε στους ιατρούς τα σύγχρονα δεδομένα για την ηπατίτιδα C. «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προβλήματα διασύνδεσης της ΠΦΥ με εξειδικευμένα Ιατρεία των τριτοβάθμιων νοσοκομείων, καθώς και για την αναγκαιότητα ανίχνευσης ασθενών πασχόντων από ηπατίτιδα C, ώστε να καταστεί εφικτή η θεραπευτική αντιμετώπισή τους» ανέφερε στον απόηχο της ημερίδας ο κ. Ζησιμόπουλος.
Ο ίδιος έκανε αναφορά και στην αποκτηθείσα εμπειρία από την επαφή που υπήρξε με τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή ευθύνης του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στα πλαίσια της δράσης κατά της ηπατίτιδας C. Μια εμπειρία η οποία- όπως είπε- μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για βελτίωση των παροχών υπηρεσιών υγείας ειδικά σε περιοχές απομακρυσμένες στις οποίες η επιστημονική ενημέρωση του υγειονομικού προσωπικού, η προσβασιμότητα των ασθενών σε διαγνωστικές διαδικασίες και εξειδικευμένες θεραπείες και η διασύνδεση της ΠΦΥ με άλλες υγειονομικές δομές παραμένουν ζητούμενο.
Κλείνοντας ο κ. Ζησιμόπουλος (ο οποίος σημειωτέον είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Φαρμάκη), τόνισε πως έλαβε πολύτιμη γνώση των υφιστάμενων αναγκών των δομών παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.


Ροή ειδήσεων

Advertisement